12. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

60ndal Garage48 arendusnädalavahetusel võeti naljategemist tõsiselt

Foto: Maido Parv
8-10. aprillil toimus Garage48 Serious FUN 2016 arendusnädalavahetus, kus 48 tunni jooksul arendati innovatsiooni otsimiseks nalja pakkuvaid lahendusi. Üritus koondas 100 tuntud idufirmade ettevõtjat ja IKT sektori professionaali, kes üheskoos arendasid erinevaid tehnoloogilisi prototüüpe.

Pühapäevaõhtuses lõppfinaalis esitlesid moodustunud meeskonnad 16 erinevat prototüüpi, mille tunnus oli “serious fun” ehk tõsine lõbu. Arendatud tehnoloogiliste prototüüpide hulka kuulusid tehisintellektiga õllepudel, hologramm kassidele, iduettevõtete paroodiaportaal, motiveeriv telefonirakendus, tualeti toimetusi analüüsiv rakendus ja palju muid tõsiselt naerma ajavaid lahendusi. Võitjaks kuulutati Placebo netipood, kust saab tellida platseebo efektil põhinevat järgmise põlvkonna programmeeritavaid tablette.  

Žürii liige, Saku Õlletehase brändijuht Mihkel Mõttus leidis, et nutikaid projekte ja osavaid teostusi peab märkama ja toetama. “Võitja projekt Placebo on hea näide kreatiivsest esitlusest, professionaalsest teostusest ja jaburast ideest, mis sobis ürituse formaadiga nagu valatult,” kiitis Mõttus. 

Lisaks lõppesitlusel tutvustatud humoorikatele lahendustele sai kogu ürituse vältel nautida omajagu püstiajalakomöödiat. Finaalesitluse sissejuhatuseks jagas naerutavaid seiku oma isiklikest kogemustest Skype Eesti endine juht Tiit Paananen. Laupäeva hommikutundidel tööaja vahepalaks naerutati aga “Tujurikkuja” sketšisaate ühe asutaja Kaaren Kaera ning Eesti Laulu produtsent Mart Normeti ettekannetega.

Kaer jagas hea nalja saladusi ja näitas iduettevõtjatele ka neid “Tujurikkuja” sketše, mida eetrisse ei lubatud. Enda loomingust rohkemgi oli Kaaren vaimustuses meeskondade poolt loodud naljakatest prototüüpidest. “Hämmastav oli kohapeal jälgida, kuidas Garage48 Serious FUN arendusnädalavahetusel nii lühikese aja jooksul arendati nii mitmeid lõbusaid, taibukaid ja inspireerivaid innovatsioone. Kui nii palju säravaid inimesi ühte ruumi panna, siis ilmselt saabki seda oodata. Lisaks ohtralt kvaliteethuumorit,” oli Kaaren peale mentordamise ringi vaimustuses. 

Toimunud üritus tähistas lisaks SA Garage48 oma kuuendat tegutsemisaastat, olles organiseerinud rahvusvahelisi arendusnädalavahetusi nüüdseks juba 60 korda üle maailma. Sünnipäeva tähistamiseks võtsid Garage48 4 asutajaliiget Ragnar SassRain RannuJüri Kaljundi ja Martin Villig arendusnädalavahetusest ka ise osa.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755