12. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sonny Aswani: mul on hea meel, et saan teha panuse Skillificu edusse

Foto: Eiko Kink
Talendiotsingumootor Skillific kogus osaluspõhise ühisrahastuse platvormi Fundwise kaudu korraldatud investeerimiskampaania käigus ligi 90 000 eurot. Suurima investeeringu tegi idufirmasse suurettevõtja ja Eesti aukonsul Singapuris Sonny Aswani.

Lahendusi otsime 12.mail

konverentsil IT-tööjõukriis. 

Tutvu programmiga lähemalt siin

Registreerida saab siin.

„Tehisintellekt toob lähiaastatel suuri muutusi enamikesse ärivaldkondadesse. Värbamisteenused pole mingi erand ja Skillificu asutajad seavad omamoodi standardi sellele, kuidas asju tulevikus tehakse. Meeskond on kogenud ja kõrgelt motiveeritud. Mul on neisse suur usk. Globaalse äri nullist ülesehitamine on suur väljakutse ning see nõuab pühendumist ja julgust. Mul on hea meel, et saan teha oma panuse Skillificu edusse,“ ütles Aswani.

„Meil läks tõesti hästi ja täname kõiki oma idee toetajaid ja uusi investoreid. Kindlasti räägib ka see fakt enda eest, et Skillific oli Fundwise’i kõige kiirem startija. Esimene investeering tuli meile juba kaheksa minutiga ning ka lõpuspurt oli muljetavaldav,“ lausus Skillificu asutaja ja tegevjuht Rainer Aunpu.

Fundwise’i juht Henri Laupmaa kommenteeris: „Ühtpidi üllatuslik, aga teisalt täiesti mõistetav asjade käik, sest Skillific esindab tõeliselt head kombinatsiooni läbimõeldud kampaaniast, tugevast meeskonnast ning paljusid inimesi kõnetavast teenusest.“

Peale edukat ühisrahastuse kampaaniat sai Skillific edasi ka Protototroni 20 parima idee hulka. Prototron toetab ettevõtjaid rahaliselt esimese töötava tootenäidise ehk prototüübi väljatöötamisel.

Skillific on tehisintellektile tuginev oskustepõhine talendiotsingumootor, mis leiab kõikvõimalikest allikatest üles ja valib välja tööandja vajadustega kõige paremini sobivad kandidaadid. Süsteem aitab muuta töötajate otsimise palju kiiremaks ja lihtsamaks. Ettevõtte asutasid 2015. aasta alguses kuus kogenud tehnoloogia ja ettevõtluse taustaga eestlast, kes on kõik tänaseni ettevõttega seotud. Ettevõtte peakontor asub Tallinnas Ülemiste City’s. Lähikuudel alustatakse tegevust Suurbritannia turul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755