15. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bigbank automatiseerib krediidi- ja laenuprotsessid USA pilveteenuse abil

Foto: Bigbank
Bigbank hakkas kasutama riskianalüüside ning krediidi- ja laenuprotsesside otsuste tegemisel Ameerikas ja Suurbritannias tegutseva ettevõtte Provenir pilveteenust. Digilahenduste kasutuselevõtt vähendab teenuste turule jõudmise aega, suurendab tõhusust ning soodustab äritegevuse kasvu.

KONVERENTS IT-TÖÖJÕUKRIIS

Kuidas leida parim IT-töötaja oma firmasse?

Agur Jõgi esineb ettekandega: Kuidas kohaliku tööjõu ootused jarahvusvahelisel turul pakutavadoskused kooskõlla viia?

12.05 hotellis Meriton, Toompuiestee 27

Tutvu programmiga ja registreeru SIIN.

„Proveniri pilveteenus on täiuslik lahendus olukorras, kus korraga on mitmes piirkonnas kiiresti vaja suuremat automatiseeritust,“ sõnas Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar. „Samuti parandab see digilahendus panga jaoks kliendiandmete kättesaadavust ja nende tõhusat kasutust.“

Bigbanki tehnoloogiajuhi ja juhatuse liikme Agur Jõgi sõnul aitab tehnoloogiasse investeerimine saavutada eesmärke – pakkuda rahulolu klientidele ja kasvatada panga turuosa. „Digilahenduste kasutuselevõtuga saame teha uuendusi ning kiirendada oma tööd, mis aitab meil tootearendused kiiresti turule viia ja pakkuda suurepärast klienditeenindust. Proveniri lahendusel on selles oluline osa. Oleme tiheda koostöö tulemusel suutnud välja töötada põhjaliku ja tõhusa töövoo. Provenir Cloudi kasutajaliides on väga näitlik, mistõttu on tõhusaid ja läbipaistvaid tegevusi lihtne kavandada,“ lisas Agur Jõgi.

„Sama lahendust kasutab ülikiiret kasvu näitav Rootsist alguse saanud e-kaubanduse makselahendusi pakkuv ettevõte Klarna, mis konkureerib USA turul juba edukalt PayPaliga,“ märkis Agur Jõgi. „Spetsialiseerunud pangale omaselt tahame ka IT-lahendusi luua omamoodi – nende ise arendamise asemel soovime ära kasutada panganduse valdkonna parimaid tegijaid ning integreerida need üheks tugevaks tervikuks. Tahame kasvada koos finantstehnoloogia parimate paladega.“

„Oleme põnevil, et saame töötada Bigbankiga praegusel olulisel ajal, kui ettevõte juurutab oma tehnoloogiastrateegiat,“ ütles Proveniri tegevdirektor Paul Thomas. „Bigbanki kliendikeskne lähenemine eeldab, et ootuste täitmiseks tuleb olla nutikas ja paindlik äripartner, mis tähendab tõhusaid ning automatiseeritud krediidiotsuseid ja laenupakkumisi.“

Vastamaks eri riikide nõuetele ja püsida samas konkurentsivõimeline, kui turutingimused ja klientide ootused muutuvad, uuendab Bigbank riskimudeleid ning tegevuspõhimõtteid, mis võivad tavaliselt aega võtta kuni neli nädalat. Proveniriga on muutused lihtsamad ja kiiremad, kuna need ei nõua IT-arendusteenust. Proveniri kohandatav riskianalüüsi ja otsuste tegemise platvorm annab Bigbankile võimaluse suurendada ning arendada aja jooksul oma tegevusprotsesside suutlikkust.

Provenir (www.provenir.com) soovib muuta riskianalüüsi ning otsuste tegemise lihtsamaks, kiiremaks ja tõhusamaks. Provenir automatiseerib ja korraldab riskianalüüsi ning otsustamise olelusringi, et finantsteenusepakkujad saaksid teenida kasumit lühema ajaga, vähendada riske ja pakkuda oma klientidele vastuseid lühema ajaga. Provenir pakub lahendusi väikese ning keskmise suurusega ettevõtete laenude, tarbijalaenude ja -krediitide, autolaenude ja ?liisingute, kommertslaenude, maksete ning alternatiivsete pangaväliste laenude jaoks ja teeb koostööd klientidega, et täiustada üksikuid protsesse või võtta kogu ettevõttes kasutusele edumeelne platvorm riskianalüüsi ning otsuste tegemise jaoks. Provenir asutati 1992. aastal ja selle peakorter asub New Jersey osariigis Parsippanys, samuti tegutsetakse Suurbritannia linnades Londonis ja Leedsis.

Bigbank AS (www.bigbank.ee) on Eesti kapitalil põhinev tarbimislaenudele keskendunud spetsiaalpank, millel on filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Hispaanias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis. Bigbank annab tööd 423 inimesele, sh 193 Eestis, 87 Lätis, 61 Leedus, 33 Soomes, 29 Hispaanias ja 20 Rootsis. Bigbanki kasum 2015. aastal oli 11,2 miljonit eurot, laenuportfelli suurus 326 miljonit eurot. Tähtajalisi hoiuseid oli pangas 2015. aasta lõpu seisuga 257 miljoni euro väärtuses. Kontsernil on kokku 161 000 laenulepingut, neist Eestis 38 tuhat, Lätis 68 tuhat, Leedus 27 tuhat, Soomes 12 tuhat, Hispaanias 10 tuhat ning Rootsis 6 tuhat. Kontserni bilansimaht on 352,9 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755