Autor: ITuudised.ee • 15. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa kasvatas esimeses kvartalis 4G klientide arvu ja käivet

Foto: Raul Mee
Elisa kasvatas käesoleva aasta esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 4G klientide arvu ning käivet. 4G kliente võitis Elisa aastaga juurde üle 167 000 ning käivet kasvatas 5,5% võrra.

Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul  on ettevõtte majandusaasta alanud edukalt  ning kasvatada on õnnestunud nii mobiilset internetti kasutavate klientide arvu kui ka käivet. Elisa käive ulatus esimeses kvartalis 23 miljoni euroni ning korraliku tõusu tegi ka EBITDA ehk ärikasum enne kulumit, mis ulatus käesoleva aasta esimese kvartali lõpus tasemeni 32,9%. 

Elisa juht märkis, et peamine kasv käibes tuleneb klientide üha suurenevast huvist kaasaegseimate 4G interneti teenuste vastu.  „Peamiseks interneti kasutusvaldkonnaks on Elisa klientide seas videote ja piltide tarbimine erinevates sotsiaalmeediakeskkondades, mis omakorda esitabki interneti kvaliteedile kõrgeimad nõuded,“ märkis Seppänen. 

Käesoleva aasta esimese kvartali lõpus oli Elisal 4G interneti kliente 277 000 ning aasta tagasi esimese kvartali lõpus 110 000. Tehnilise Järelevalve Ameti statistika kohaselt tõusis Elisa Eestis turuliidriks 4G interneti klientide arvus juba 2015. aasta teisel poolel. Viimati avaldatud TJA statistika alusel on Elisal Eestis operaatorite seas enim 4G interneti kasutajaid. Tehnilise Järelevalve Ameti viimati avaldatud statistika alusel oli Elisal eelmise aasta lõpus 264 000 4G klienti ja selle numbriga oli ettevõtte kindlalt turuliidri positsioonil.

Mobiilse interneti kliendibaasi on omakorda aidanud Elisal kasvatada põhjalikud investeeringud. Mullu kahekordistas Elisa võrguinvesteeringud ning ehitas 4G võrgu tihedamaks üle Eesti ning ka sel aastal jätkab Elisa võrgukvaliteedi tõstmisega. Käesoleva aasta esimeses kvartalis ehitas Elisa mobiilse interneti võrgu veelgi võimsamaks Lääne-Eestis ja saartel.

Elisa käive ulatus 2015. aasta esimeses kvartalis 22 ning 2016. aastal samas ajavahemikus 23 miljoni euroni.

Elisa on sideteenuste pakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsi suurte ettevõtete nimekirjas. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti. Eestis pakub Elisa oma klientidele laia valikut erinevaid mobiili- ja andmesideteenuseid. Elisa keskendub eraklientidele ja ettevõtetele suunatud IKT- ja võrguteenuste arendamisele. Elisa ja mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu ühisteenuste pakkumiseks 40 erinevas riigis. Elisa Eesti AS käive oli 2015. aastal 95,4 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755