19. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pilveteenustest saadav kasum on IBMil vägevalt kasvanud

Foto: Pixapay
Rahvusvaheline tehnoloogia- ning konsultatsiooniettevõte IBM suurendas möödunud kvartalis oma pilveteenustest saadavat kasumit 34 protsendi võrra.

Ettevõtte kasum aktsia kohta oli esimeses kvartalis 2,35 dollarit ning kogukasum 18,68 miljardit dollarit. See on oluliselt kõrgem analüütikute ootustest, mis nägid ette 18,29 miljardi dollarilist kogukasumit 2,09 dollarilist kasumit aktsia kohta, kirjutas CNBC.

Kuigi IBM ületas analüütikute ootused ning ka pilveteenuste müügist tulenev kasum suurenes ligi kolmandiku ja moodustab nüüd ligi 37 protsenti ettevõtte kogukasumist, on tehnoloogiahiiu kvartaalne kogukasum siiski vähenenud. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, mil ettevõte teenis 19,59 miljardit kasumit, on näitaja väärtus langenud 1,3 miljardi dollari võrra.

„Oleme õnnelikud, et saame oma klientidele pakkuda uusi hübriidseid pilveplatvorme,“ ütles IBM-i tegevjuht Ginni Rometty tulemusi kommenteerides.

Viimase 12 kuu jooksul on pilveteenustest saadav kasum suurenenud 14 protsendi ehk 10,8 miljardi dollari võrra.

Allikas: Äripäev

Indrek Mäe

indrek.mae@aripaev.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755