21. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martin Goroško: Ajujahi finaalikohta väärinuks ka eResNetwork

Foto: Erakogu
Kõikide Ajujahi Top30 hulka jõudnud projektide puhul on äriline potentsiaal selgelt olemas. Austades Ajujahi žürii kaalutletud otsuseid julgen oletada, et eResNetwork oli üks nendest, mille eestvedajate ees oli finaaliust sulgeda oluliselt keerulisem, ütles Technolpoli Inkubaatori juht Martin Goroško.

eResNetworki meeskond lahendab tänase Interneti suurimaid probleeme, milleks on turvalisus ja isikustamine. Tuginedes paljuski Eesti riigi käivitatud e-Residentsuse programmile on meeskond tabanud hästi probleemset tuiksoont selliste tegijate jaoks nagu Google ja Facebook — kuidas välistada libakontode loomist ning luua kvaliteetset, isikustatud ja tuvastatud, kasutajakontodel põhinevad andmebaasi?

Kui täna kasutatakse selleks laialt levinud krediitkaarte, pangakontosid ja e-posti aadresse, siis eResNetwork loob uue turvastandardi läbi e-Residentidele pakutava ID-kaardi. Nõnda on võimalik pakkuda rahvusvahelist autentimise teenust, kuna inimese eksistentsi tõestab ID-kaardi või e-Residentsuse staatuse olemasolu.

Sellise teenuse turg on suur, rakendatav erinevates valdkondades (e-kaubandusest sotsiaalmeediani) ning läbi aja pigem kasvava nõudlusega. Projekti väljakutseks on toote standardiks kujunemine, mida pole lihtne teostada turunduslikult ega finantsiliselt. Samas, meeskond teab mida teha tuleb, valdab teemat ning ei jää üle muud, kui soovida neile edu ja kannatlikku meelt teekonnal turvalisema e-ühiskonna suunas.

Martin Goroško

Technolpoli Inkubaatori juht 

Allikas: Ärileht

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755