26. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervisetehnoloogia klastri abiga on 6 kuuga välisturgudele saanud 4 ettevõtet

Foto: Pixabay
Teaduspargis Tehnopol tegutsev tervisetehnoloogia klaster Connected Health on poole aasta jooksul aidanud neljal ettevõttel siseneda välisturgudele - 3 ettevõtet alustasid müüki Leedus, üks ettevõte USAs. 14 ettevõtet on tänu klastrile leidnud koostööpartneri huvipakkuval välisturul ning 3 ettevõtet on tulnud turule uue toote või teenusega. Klastri liikmete vahel toimuvad ka ühisarendused.

„Tänu klastrile on mitmed ettevõtted saanud vajalikku abi ja kontakte välisturgudele minemiseks või uue tootega turule tulemiseks. Connected Health klastri üheks oluliseks sihiks on ka liikmetega koostöös välja arendada uusi rahvusvahelisi tooteid ning lahendusi, mis aitavad Eestis eraettevõtetel tervise valdkonnas sujuvamalt oma tooteid ja teenuseid pakkuda“ lausus klastri juht Külle Tärnov

Tänaseks on alustatud kahe sellise ühisarendusprojektiga - „Tervise ja haiguse andmete ühendamine“ ning „Lapse laborianalüüside selgituste pakkumine HealthDiary ja LabToWellness platvormide liidestamise kaudu“. Lähiajal on algamas järgmised kolm ühisarendust.

Väärtust saab pakkuda ühiselt

„Esimese projekti eesmärgiks on töötada välja ja testida andmete vahetamise ahelat projekti partnerite poolt kokkulepitud standardiseeritud andmetega. Kasutades loodud raamistikku jõuavad ühes infosüsteemis sisestatavad inimese terviseandmed teise rakendusse lugemiseks ja kuvamiseks. Raamistik ja sellele ehitatud teenused loovad üksteist toetava organismi. Eksportides tervet „komplekti“ on väikestel tervisetehnoloogia ettevõtetel võimalik mõjuda uutel turgudel suurema tegijana ja pakkuda ühekorraga rohkem väärtust.“ selgitas Tärnov.  Ühisarenduspartnerid on Affecto Eesti, MediSoft, Cognuse, Abtram29, Nortal, ThinkLab, Netiarst ja HealthDiary.

„Teise projektiga tõlgendatakse laste 2-3 enamlevinud laborianalüüsi tulemused lapsevanemale arusaadavaks lapse terviseseisundi ja riskide kirjelduseks. Lahendust valideeritakse nii perearstide kui ka lapsevanematega, et tagada osapooltele praktiliselt sobivaim tulem. Kogutud liidestuskogemust ja kasutajasõbraliku info kuvamise põhimõtteid jagatakse kõigi klastri partneritega, et sarnaseid projekte ette võttes teha seda efektiivsemalt ja tulemuslikumalt“ lisas Tärnov

Klastri liikmete arv kasvab jõudsalt – tänase seisuga on klastril 54 liiget, neist 12 iduettevõtet, 17 tervise IT ettevõtet, 8 biotehnoloogia ja farmaatsia ettevõtet, 5 arenduskeskust, 3 ülikooli, 7 tervishoiuasutust, Tallinna Teaduspark Tehnopol ja Tartu Biotehnoloogia Park.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755