Eesti kõige kallim riigiametnik on Taavi Kotka

Taavi Kotka
Taavi Kotka

Ametnike palkade äsja avaldatud ülevaatest selgub, et Eesti kõige suuremat kogutasu saav ametnik pole sugugi ministeeriumi ega ameti juht. Ta on hoopis majandusministeeriumi asekantsler ja endine ettevõtja Taavi Kotka. Talle järgnevad maksuameti juht ja peaminister.

Veel märtsis küsis Äripäev Taavi Kotkalt, kui suur on tema tasu ning Kotka vastas toona, et ei tea oma palka, kuid möönis, et on päris palju palka saav ametnik. „Kui oled erasektoris pensioni välja teeninud, siis ei mõtle, kui palju iga kuu laekub. Kindlasti ei tööta ma riigisektoris raha pärast,“ selgitas Kotka, kellel on praegu laual mitu tööpakkumist erasektorist.

Eelmise nädala lõpus avaldatud andmetest selgub, et e-residentsuse eestvedaja Kotka teenis mullu ligi 70 000 eurot (põhipalk + lisatasud) ehk keskmiselt üle 5800 euro kuus. Vaadake täispikka ametnike palgaedetabelit aripaev.ee veebist

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara