Selgusid ettevõtluse edendajate konkursi Eesti eelvooru võitjad

Garage48 asutajad sünnipäevaõnnitlusi vastu võtmas
Garage48 asutajad sünnipäevaõnnitlusi vastu võtmas

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2016 Eesti eelvooru võitjaiks osutusid þürii hinnangul iduettevõtete ideede käivitaja Garage48 ning innovaatiliste tehnoloogiate tutvustaja SA Innovatsioonikeskus Innokas.

Innokase eestvedaja Angela Leppiku hinnangul on hea mõte otsida konkursile kandidaate just maakondlike arenduskeskuste kaudu, kes tunnevad kohalikul tasandil erinevaid ettevõtmisi ning saavad suunata neid konkursil osalema. „Selline konkurss on vajalik ka osalejatele endile, kuna see paneb oma organisatsiooni tegevust vaatama kõrvaltseisja pilguga - näed selgemalt, millele on vaja edaspidises tegevuses rohkem keskenduda. Muidugi annab tunnustus jõudu ja tahet innuga edasi liikuda ning aitab mõista veelgi enam, kui oluline on teha koostööd maakonnatasandil, Eesti siseselt ning leida partnereid väljaspoolt Eestit,“ sõnas Leppik.

Garage48 juhatuse liikme Maarika Susi ütles, et tal on hea meel, et üha enam väärtustatakse ettevõtlikku mõtlemist ja heade ideede teoks tegemist. "Oleme õnnelikud antud konkursi võidu ja tunnustuse üle. Meie organisatsiooni tegevus on algusest peale olnud suunatud ettevõtlikkuse edendamisele ja populariseerimisele ning tunnustuse saamine vaid motiveerib meid veelgi rohkem panustama start-up kogukonna arendamisse ja ettevõtlikkuse vaimu tõstmisele. Rõõm on ka näha, et naiste motiveerimine ja võimaluste suurendamine IT sektoris on lähedane teema ka seekordsele þüriile, kes toetas meie püüdlusi ja innustas jätkama sellesuunalisi tegevusi ka tulevikus," märkis Susi.

Þürii esimehe Viljar Lubi sõnul oli väga raske teha valikut nii rohkete entusiastlike ettevõtmiste vahel. „Kandidaatide rohkuse üle oli meil muidugi vaid heameel. Oli väga erinevatel tasanditel ja erinevates lõikudes ettevõtluse edendamisega tegelevaid ettevõtmisi. Lõpuks langetas þürii otsuse lähtudes tugevast rahvusvahelisest mõõtmest ja idee aastate jooksul kinnitust saanud originaalsusest, nagu seda on Garage48 formaat, mis viib lühikese ajaga suurepärase idee ka esimese prototüübini. Innokase puhul tuleks esile tuua selle Läänemaal tõelise kvalitatiivse hüppe teinud ettevõtmise võimet kaasata suurel hulgal erasektori raha, samuti tihedat koostööd teiste vörgustikega nagu näiteks Mektory.“

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2016 Eesti eelvooru þüriisse kuulusid MKM majandusarengu asekantsler Viljar Lubi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, EBS-i professor Tiit Elenurm, EAS-i juhatuse esimees Hanno Tomberg, Rahandusministeeriumi regionaalala asekantsler Kaia Sarnet ning Teenusmajanduse koja tegevjuht Evelyn Sepp.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for a TECHNICAL WRITER

Derivco Estonia OÜ

15. detsember 2017

ADM Interactive otsib PHP VANEMARENDAJAT

M-Partner HR OÜ

22. detsember 2017

Itella Estonia otsib ÄRIPROTSESSIDE ARENDUSJUHTI

Itella Estonia OÜ

17. detsember 2017

Arvamused

Teabevara