Eesti parima mobiilirakenduse konkursil 54 osalejat

Eesti parima mobiilirakenduse konkursile laekus 54 erinevat mobiilirakendust, nende seas finantsteenuste, suhtlemise, spordi ning jagamismajanduse rakendused. Mitmed rakendustest töötavad ka rahvusvahelistel turgudel.

Žürii esimehe Asko Seeba sõnul jäävad selleaastase konkursi puhul silma just mitmed finantsteenused. „Üles on seatud mobiilirakendusi, mis teevad võimalikuks juba olemasoleva teenuse kasutamise äpi kaudu, aga on ka selliseid, kus äpp ongi ise eraldiseisev teenus,“ märgib Seeba. Kuna enamik rakendustest on konkursile esitatud äriettevõtete poolt, kutsub Seeba üles edaspidi ka avalikku sektorit ja vabakonda aktiivsemalt enda loodud rakendusi konkursile esitama.

Žürii hindab rakendusi, mis on kvaliteetsed, mugavad, millest tõuseb majanduslikku kasu või mis aitavad parandada inimeste elukvaliteeti mõnel muul moel. Eraldi vaadatakse ka rakenduste turvalisust ning rahvusvahelist potentsiaali.

Võitjad kuulutatakse välja 8. juunil toimuval konkursi finaalüritusel.

Konkursi žüriisse kuuluvad Asko Seeba (Mooncascade), Margus Uudam (Karma.vc), Anna Piperal (e-Estonia Showroom, WSA Mobile), Kristel Viidik (Testlio.com), Lauri Läheb (NutiKaitse 2017), Tajo Oja (Fraktal) ja Rain Rannu (Fortumo).

54 konkursile esitatud mobiilirakendust

Konkurss „Eesti parim mobiilirakendus 2016“ toimub Riigi Infosüsteemi Ameti tellimusel EL struktuuritoetuse toetusskeemist „Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine“ ning Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel. Konkursi korraldajaks on BDA Consulting OÜ.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for a PRODUCTION DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

06. aprill 2018

Derivco is looking for a RELEASE ENGINEER

Derivco Estonia OÜ

06. aprill 2018

Arvamused

Teabevara