9. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TJA statistika alusel juhib Elisa turgu 4G Interneti klientide arvult

Foto: Pixabay
Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) poolt avalikustatud käesoleva aasta esimese kvartali statistika alusel omab operaatoritest enim 4G Interneti kliente Elisa.

TJA selle aasta esimese kvartali statistika kohaselt on Elisal 4G Interneti kliente üle 276 000, teistel operaatoritel jääb sama number 269 000 ja 253 000 juurde.

„Äsja avalikustatud Tehnilise Järelevalve Ameti statistika näitab, et 4G Internet on laialt levinud üle kogu turu,“ sõnas Elisa juhatuse liige Sami Seppänen.  „Näen, et uudse tehnoloogia  lennuka kasutuse taga on kaks tugevat telekomi turu trendi. Esimeseks neist on suund, kus tarbija kasutab mobiilset internetti üha enam video ja pildi vaatamiseks ja jagamiseks ning siinjuures on 4G tehnoloogia esimene, mis taoliste tarbimisharjumuste juures kliendile rahuldava kasutuskogemuse tagab. Teisalt on oluliselt taskukohasemaks muutunud 4G nutitelefonide hinnad, mis on võimalikuks teinud 4G seadmete laialdase leviku,“ selgitas Seppänen.

Turu-uuringute ASi uuringu andmeil kasutab mobiilset internetti Eestis mobiiltelefonis 49% ning arvutis 39% elanikkonnast. Elisa statistika näitab omakorda, et 56% interneti kasutusest läheb videote vaatamisele. „Elisa klientide rahulolu ongi kõige kõrgem 4G Interneti teenuste tarbimisel, sest kasutuskogemus on kordi parem võrreldes eelmise generatsiooni  tehnoloogiaga,“ märkis Seppänen.

Elisa on eelmisel aastal kahekordistanud võrguinvesteeringud ja see on võimaldanud välja ehitada tiheda 4G võrgu. Seppänen märkis, et Elisa jätkab võrgu tihendamisega ka sel aastal. „Võrk ei saa kunagi valmis, sest kliendi vajadused interneti kiiruste ja mahu osas kasvavad koos ajaga ning nii areneme ka meie vastavalt kliendi soovile kasutada parimat teenust.“

Elisa tegi uuendustöid mullu 1094 tugijaamas. Teised Eesti operaatorid on teada andnud, et tegid võrguuuendusi eelmisel aastal vastavalt 742 ning 340 tugijaama ulatuses.

Kui eelmisel aastal keskendus Elisa 4G võrkude tihendamisel Tallinna, Harjumaa, Tartu, Pärnu, Narva, Kohtla-Järve, Valga ja Otepää piirkondadele, siis käesoleval aastal on Elisa 4G võrgu tihedamaks ehitanud Lääne-Eestis ning saartel. Nüüd liigub edasi üle Eesti vastavalt sellele, kuidas maakondadesse 4G Interneti kliente juurde lisandub. 

Elisa 4G mobiilse interneti leviala katab 97% Eestimaast ning võimaldab lisaks kvaliteetsele välilevile kasutada ka parimat levi siseruumides.

Elisa (www.elisa.ee ) sideteenuste pakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsil. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti. Elisa keskendub eraklientidele ja ettevõtetele suunatud IKT- ja võrguteenuste arendamisele. Elisa ja Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Elisa Eesti AS käive oli 2015. aastal 95,4 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755