10. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majandusministeeriumi pilootprojekti raames koolitatakse 500 uut IT-spetsialisti

Foto: Pixabay
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kuulutas välja hanke IT-spetsialistide ümberõppe koolituse tellimiseks. Pilootprojektina elluviidava koolituse eesmärk on eelkõige kõrgharidusega töötavate ja varasemat IT-haridust mitteomavate inimeste koolitamine tarkvaraarendajateks intensiivõppes.

Tule konverentsile!

12. mail toimuval konverenstil IT-tööjõukriis otsitakse lahendusi tööjõupuuduse probleemile.Kuidas leida parim IT-töötaja oma firmasse?

Mõned teemad:

> Kui suur on IT valdkonna tööjõuvajadus lähima 10 aasta perspektiivis?> Millist tuge vajab Eestisse tööle saabuv välismaalane?> Kuidas laiendada Eesti IT tööjõuturgu?> Kuidas Codeborne omale IT-töötajaid ise välja õpetas?> Kuidas riik toetab IT-töötajate juurdekasvu?

Vaata lähemalt, kes on esinemas  ja tutvu programmiga

Registreeruda saab SIIN.

„Eesti info- ja kommunikatsioonitehnoloogiasektoris valitseb tööjõupuudus, eelkõige tarkvaraarendajate osas. Tööjõupuuduse leevendamiseks ei piisa ainult tasemeõppe õppekohtade arvu suurendamisest ega välistööjõu kaasamisest – vaja on mitmekesistada täiend- ja ümberõppevõimalusi. Uus pilootprogramm annab vägagi lühikese ajaga intensiivõppes võimaluse 500 inimese koolitamiseks IT valdkonnas hakkama saavateks spetsialistideks,“ ütles majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Hankel on oodatud osalema kõik pakkujad, kes vastavad täienduskoolituse teostaja nõuetele täiskasvanu koolituse seaduse mõistes ning kellel on varasem tarkvaraarenduse spetsialistide koolitamise kogemus. Euroopa Sotsiaalfondi programmist „Digitaalse kirjaoskuse suurendamine“  rahastatava pilootprojektiga hangitakse praktilisel õppel põhinev koolitusmudel, mille väljatöötamisse peab pakkuja kaasama ka IKT ettevõtted. Nendega koostöös viiakse läbi ümberõppe koolitused 500-le inimesele järgmise nelja aasta jooksul. Koolitused toimuvad intensiivõppena, millest kaks kuni kolm kuud on tarkvaraarendaja teoreetiline baaskoolitus ning kaks kuud praktika Eestis tarkvaraarendusega tegelevas ettevõttes või organisatsioonis.

„IKT ei ole vaid iseseisev majandusharu, vaid oluline ja valdkondi läbiv osa majandusest. Infotehnoloogilised lahendused võimaldavad tõsta ka traditsiooniliste majandusharude konkurentsivõimet ja aidata kaasa majanduse struktuuri muutumisele. Hinnanguliselt on IKT valdkonnas vaja aastaks 2020 kokku 37 000 spetsialisti, st üle 1,5 korra rohkem kui aastal 2013,“ selgitas Michal viidates hiljuti valminud OSKA IKT tööjõuvajaduse raportis väljatoodule. "Tarkvaraarendajate ümberõppe pilootprojekt on esimene samm tööjõupuuduse vähendamiseks valdkonnas,” lisas minister.

Juba täna töötab ligi kolmandik IKT-spetsialistidest väljaspool IKT-sektorit. Teistes majandusharudes on vajadus nii IKT põhikutsealade esindajate kui sektorispetsiifiliste IKT-oskustega spetsialistide järele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755