Autor: ITuudised.ee • 11. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Soome peaministrid leppisid kokku digikoostöö uuele tasemel viimises

Foto: Riigkantselei
Peaminister Taavi Rõivas ja Soome peaminister Juha Sipilä digiallkirjastasid 10.mail Helsingis toimunud kohtumisel ühisdeklaratsiooni esialgse teekaardiga Eesti ja Soome vahelise andmevahetuse ja e-teenuste käivitamiseks.

Peaminister Rõivase sõnul võimaldab Eesti ja Soome vahelise andmevahetuse tööle saamine osutada paremaid riiklikke teenuseid piiriüleselt tegutsevatele kodanikele ja ettevõtjatele tänu vastastikule andmekogude kasutamise võimalusele.

“Tahame, et 2016. aasta lõpuks oleks meil konkreetse tegevuskavad selle kohta, kuidas ja millal alustame automaatse andmevahetusega äriregistrite, rahvastikuregistrite ja sotsiaaltoetuste andmete, digiretseptide ja merenduse alal,” ütles peaminister Rõivas ja lisas, et 2017. aasta lõpuks sihime järgmisi kokkuleppeid maksuandmete, haridustunnistuste, terviseandmete ja mitmes muus valdkonnas.

Peaminister rõhutas, et edu tagamiseks peavad nii Soome kui ka Eesti riigiasutused selgelt võtma piiriülese andmevahetuse üheks prioriteediks oma digitaalses arengus. 

“Leppisime tänasel kohtumisel kokku, et peaministritena käsitleme arenguid kõikidel järgnevatel omavahelistel kohtumistel,” kinnitas Rõivas.

“Tänu paljuski olemasolevale taristule ning arendusprojektidele on meil potentsiaal saada esimeseks näiteks tõeliselt toimivatest piiriülestest avalikest e-teenustest ja olla eeskujuks ülejäänud Euroopale,” ütles Rõivas Helsingis.

 

Foto: Riigikantselei
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755