12. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tieto juht: palgarallile valavad õli tulle meedias ilmuvad TOPid

Tieto Estonia ASi juhataja Anneli Heinsoo IT-tööjõukriisi konverentsil
Foto: Annika Kald
Tieto Estonia ASi juhataja Anneli Heinsoo andis tänasel IT-tööjõukriisi konverentsil kolm soovitust, mida iga ettevõte saab ise ära teha, et laiendada Eesti IT tööjõuturgu.

Heinsoo rääkis, et Tieto Estonia ASis on tööl 76 välismaalast. Ettevõte on viimase aasta jooksul palganud 140 uut töötajat, täna töötab firmas kokku 270 töötajat, sh on naisi 32% ehk rohkem kui IT-sektoris keskmiselt. "Sealjuures palgalõhet meil ei ole," ütles Heinsoo. 

IT-sektori palgaralli kohta märkis Heinsoo, et seda õhutavad ka ajakirjanduses ilmuvad palgaedetabelid. "Kui see TOP ilmus, siis oli meil vaja rääkida ja selgitada oma inimestele, kuidas neid TOPe koostatakse ja et need ei peegelda tegelikkust," kommenteeris ta.

Tieto Estonia kolm soovitust, mida iga ettevõte saab ise ära teha, et laiendada Eesti IT tööjõuturgu

NR 1NR 2NR 3

Sotsiaalne vastutus, see peaks olema igal IKT tööandjal – panusta ise infoühiskonna arengusse: propageeri, sponsoreeri, investeeri, osale ja panusta - käi isegi lasteaedades lastele rääkimas sellest.

Panusta IKT haridusse: koostöö ülikoolidega – praktika, ühisprojektid; ümberõppe projektid. Õpeta ise: Tieto Geek-off Camp, mentorlus.

Hooli oma inimestest: hea maine; töökeskkond ja vahendid; väärtused ja hoiakud;tunnusta ja motiveeri; eneseteostus- ja arenemisvõimalused; rahvusvaheline kogemus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755