Autor: ITuudised.ee • 18. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puutevaba tehnoloogiaga makseterminalid lõpuks ka Eestis

Foto: Hansab
Swedbank paigaldas esimese puutevaba tehnoloogiaga makseterminali Wayne’s Coffee’sse, mis asub Norde Centrumis. Juba mõne kuu pärast hakkab Swedbank väljastama ka uut sorti pangakaarte, mis võimaldavad teha viipemakseid - see tähendab ostu eest maksmist ilma pangakaarti terminali sisestamata. Et viipemakseid teha saaks, peavad lisaks kaartidele uuenema ka makseterminalid.

"Viipemakse näol on tegemist mujal maailmas levinud makseviisiga, mis on nüüd ka Eestise jõudmas. Esimesed terminalid paigutame kauplustesse ning söögikohtadesse, kus käib rohkelt turiste, kelle kodumaal viipemaksed juba tavapärased on. Teeme seda selleks, et terminale testida," ütles Swedbanki arvelduslahenduste juht Eero Treumann. "Suve lõpuks on kavas uuendada terminalid paljudes suuremates poodides, et sügisel klientide taskusse jõudvate uute kaartidega saaks võimalikult paljudes kohtades viipega maksta."

Swedbank haldab Eestis ligi 14 000 makseterminali ning on plaanis puutevabale tehnoloogiale igakuiselt üle viia 300-500 terminali.

Puutevaba tehnoloogiaga kaarte hakkab Swedbank väljastama juba augustis. Esimesena saab uue funktsionaalsuse Swedbanki ISIC kaart, järgnevatel kuudel ka ülejäänud.

Viipemaksed aitavad inimestel aega kokku hoida, sest enam pole vaja väiksemate tehingute puhul sisestada PIN-koodi - viipemakse teostamiseks piisab kaardi asetamisest terminali vastu. „Kuna Eestis moodustavad alla 10-eurosed maksed 60% tehtavatest kaarditehingutest, saab esialgu kontaktivabasid makseid teha 10 euro piires. Suuremate summade korral on siiski vajalik ka PIN-koodi sisestamine,“ selgitas Treumann.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755