Autor: ITuudised.ee • 19. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tark roheruum ootab nutikaid IT -ja rohetehnoloogia lahendusi

Foto: Pixabay
PAKRI Teadus-ja Tööstuspark koos Teaduspargiga Tehnopol ehitavad Tallinnasse targa roheruumi, kuhu oodatakse nutikaid IT ja rohetehnoloogia lahendusi pakkuvaid ettevõteid oma tehnoloogiat testima ja avalikkusele tutvustama. Roheruum saab olema avatud demoruumina kõikidele huvilistele uute tehnoloogiatega tutvumiseks. Lisaks on võimalik ruumi broneerida ka nõupidamisteks kui ka lihtsalt büroona kasutamiseks.

Autonoomne ja energiatõhus roheruum pindalaga 14m2 ehitatakse taaskasutatud merekonteinerist Zeroliving OÜ poolt. Autonoomsuse saavutamiseks kasutatakse päikesepaneele, päikese õhkküttepaneeli ning lähitulevikus on plaan lisada ka väiketuulik. Kogu saadud energia salvestatakse akudesse. Energiatõhususe tagavad lõuna poole planeeritud aknad ja soojust akumuleeriv sisesein. Majas toimuv on jälgitav live´is interneti keskkonnas, kus on võimalik ka ruumi broneerida. Jälgida saab hoone sisetemperatuuri, toodetud energia kogust, salvestatud elektri ja kokkuhoitud CO2 kogust. Roheruumis on olemas ka kaasaegne WIFI ühendus ning ekraan.

Projektiga oodatakse liituma rohetehnoloogia, targa maja ja nutikate IT lahenduste ettevõtteid, kes pakuksid testimise ja reklaamimise eesmärgil roheruumi ehitamisse oma tehnoloogiaid. Mõned näited otsitavast:

lisa autonoomsed energiaallikad ja salvestuslahendusedhoone juhtsüsteemvälisukse mobiilne- ja distantsilt töötav avamissüsteemsiseviimistluseks kasutatavad maja kontseptsiooni toetavad materjalidenergiatõhusad klaasid ja uksedsise- ja välivalgustid (valgusribad)Wifi ühendussisemööbel (kontori-koosoleku laud, toolid, kööginurk)interaktiivne esitlusstendatraktiivsed väliviidadoleme avatud ka teistele uuenduslikele lahendustele!

Huvilisi oodatakse võtma kontakti hiljemalt 31. maiks 2016 aadressil: [email protected], tel. +372 5216 858.

Teaduspark Tehnopol ja PAKRI Teadus-ja Tööstuspark arendavad koostöös Eesti rohetehnoloogia valdkonda alates 2010. aastast. Koostöö eesmärk on pakkuda tuge rohetehnoloogia idu- ja kasvuettevõtetele äri- ja tehnoloogiaarenduseks, koostööpartnerite leidmiseks ja välisturgudele laienemiseks, koondades kohalikke ja rahvusvahelisi kompetentse. Lisaks pakuvad teaduspargid füüsilist keskkonda innovaatiliste toodete ja teenuste prototüüpimiseks, testimiseks ja tootmiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755