Autor: ITuudised.ee • 20. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu liikmed moodustasid lairibavõrgu toetusrühma

Foto: Pixabay
Riigikogu liikmed moodustasid lairibavõrgu toetusrühma, mille esimeheks valiti Andres Metsoja ja aseesimeheks Erki Savisaar.

Toetusrühma esimehe Andres Metsoja sõnul ajendas rühma moodustama kiire- ja ülikiire interneti kättesaadavuse ja lairibavõrgu areng. „Oleme lõpetamas olulist etappi ehk baasvõrgu väljaehitamist, mis loob eelduse kaasaegse andmeside võimaluste kasutamiseks üle Eesti. Samas on alustatud juurdepääsuvõrkude ehk konkreetsete majapidamiste juurde viivate valguskaablite paigaldamisega. Sellega seonduvalt on kerkinud ka rida erinevaid probleeme, näiteks võrguga liitumise kõrge maksumus ja valdkonna kompetentsi kasutamise võimalus regionaalsel tasandil,“ ütles Metsoja.

Metsoja sõnul on toetusrühma üks oluline eesmärk töötada välja seadus, et lihtsustada lairibavõrgu ehitamist ja vähendada selle maksumust. „Oleks hea, kui leiame Eestist paar omavalitsust, kes oleks valmis panustama ja olema partneriks pilootpiirkonnana. Nii saaksime parimal moel ülevaate lahendamist vajavatest probleemidest, riigi poolt püstitatud ülesande täitmise võimalikkusest ja täiendava rahastamise vajadusest.“

Toetusrühma aseesimehe Erki Savisaare hinnangul on toetusrühmal vaja lairibavõrgu arengut suunata. „Valitsusel puudub plaan, kuidas viia kiire internet kodudesse. Magistraal ja jaotusvõrgu taristu arendus on kaootiline. Toetusrühma eesmärk on sellesse segadusse pisut selgust luua,“ ütles Savisaar.

Lairibavõrgu toetusrühma kuuluvad Andres Metsoja (esimees), Erki Savisaar (aseesimees), Tanel Talve, Marianne Mikko, Mihkel Raud, Raivo Aeg, Siim Kiisler, Raivo Põldaru, Einar Vallbaum, Aivar Kokk, Helir-Valdor Seeder, Henn Põlluaas, Kristjan Kõljalg, Krista Aru, Külliki Kübarsepp, Imre Sooäär, Kalle Laanet, Igor Gräzin, Aadu Must, Tarmo Tamm, Toomas Kivimägi, Andres Ammas, Artur Talvik, Rainer Vakra, Mark Soosaar ja Jüri Jaanson.

Toetusrühmade ja ühenduste kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIII Riigikogu on moodustanud kokku 49 parlamendirühma ja 64 ühendust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755