24. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vihased linnud tegid Kapten Ameerikale säru

Foto: Scanpix/Reuters
Soome mobiilimängu Angry Birds (vihased linnud) ainetel valminud joonisfilm linastus läinud nädalavahetusel edukalt nii USAs kui Hiinas, tõugates USAs piletimüügi tulult esikohalt Kapten Ameerika, kirjutas Äripäev.

USAs ja Kanadas kokku laekus Sony Corp’i levitatud filmi piletite müügist läinud nädalavahetusel 39 miljonit dollarit, jättes kolmandat nädalat kinodes jooksnud filmi „Kapten Ameerika: Kodusõda“ 33,1 miljoni dollariga teiseks, vahendas agentuur Bloomberg.

Hiinas kerkis läinud reedel ekraanile jõudnud vihaste lindude film samuti piletimüügi tippu, tuues nädalavahetusega maailma suuruselt teisel filmiturul sisse ligi 30 miljonit dollarit. Ka siin tuli Kapten Ameerikal alla vanduda ja leppida teise kohaga.

Filmi hea vastuvõtt suurtel turgudel on kinnitus, et algselt mängu ja nüüd filmi tootnud Rovio Entertainment Oy risk tasus end ära.

Filmi eelarve oli 65 miljonit eurot ja sellele tuleb lisaks rehkendada ligi 100 miljonit dollarit turunduskulusid. Loe lähemalt Äripäevast, kes maksis selle raha, kui palju on piletimüügist juba laekunud ja kui suur on prognoos.

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755