27. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Internetipoest ostetud Piletilevi piletitele rakendub teenustasu

Foto: Kuvatõmmis
IT-valdkonnas kasvavad järjest investeeringuvajadused, mis koos üldise kulude kasvuga sunnivad Piletilevi alates 6. juunist kehtestama internetist ostetavatele piletitele teenustasu.

Teenustasu suuruseks Piletilevi veebipoes saab olema 0,5 eurot. Teenustasuta saab edaspidi soetada pileteid kolmekümnes müügipunktis üle Eesti, mille kohta leiab infot Piletilevi veebilehelt www.piletilevi.ee. Teistes füüsilistes müügipunktides on teenustasu suurus 0,9 eurot.

Piletilevi juhataja Jaanus Beilmanni sõnul on hinnatõus tingitud IT-investeeringute vajadusest ja üldisest kulude kasvust. “Internetimüügi osakaalu pidev suurenemine, konkureerivate teenuste esiletõus ja klientide järjest kõrgenevad ootused seavad oma surve piletimüügisüsteemide arendamisele ja serverikuludele. Lisaks IT-kulude tõusule tingib tulude suurendamise vajaduse ka üldine hinnatõus,” selgitas Beilmann. Piletilevi värskendas hiljuti oma kodulehe kujundust ja funktsionaalsusi, järge ootavad kontrollisüsteemide uuendamised ja piletiostu ning piletikandmise lihtsustamine nutitelefoni kasutajatele.

Piletilevi juurutas esimese elektroonilise pileti Eestis 2005. aasta veebruaris. Tänaseks on elektroonilisi pileteid müüdud Eestis kokku juba 3 miljonit, millest 50% osteti kahe viimase aasta jooksul (2014-2015).

Kultuurisündmuste arv, millele Piletilevi pileteid vahendab, kasvab kiires tempos. 2015. aastal müüs Piletilevi pileteid 13 462 erinevale Eestis toimunud sündmusele, mis on 18% rohkem kui aastal enne seda.

AS Piletilevi kuulub Eestis asuvale Balti riikide piletiettevõtteid (Piletilevi, Bilesu Serviss ja Bilietu Pasaulis) haldavale Baltic Ticket Holdings ASile ja kasutab Eestis programmeeritud ja hallatavat piletimüügitarkvara. Baltic Ticket Holdings grupp kasvatas oma rahalist piletimüügikäivet 2015. aastal 21%. Kokku müüdi kõigil turgudel 2,4 miljonit piletit pea 49 miljoni euro väärtuses.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755