27. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ivar Siimar valiti taas Euroopa äriinglite juhatusse

Foto: Erik Prozes
Euroopa äriinglite ja varase etapi investorite assotsiatsiooni (EBAN) liikmed valisid Portos toimuval aastakongressil Scale for Europe oma juhatusse taas EstBANi asutaja Ivar Siimari ja asepresidendiks EstBANi liikme Riku Asikaineni.

Euroopa varase etapi investorid ja äriinglid peavad Portugalis Portos suurt aastakongressi, mille raames valiti kaheks järgmiseks aastaks uus juhatus. Eesti äriinglid on uues juhatuses esindatud koguni kahe liikmega – EstBANi asutaja ja president Ivar Siimar valiti tugeva panustamise eest uueks ametiajaks tagasi ning uue liikmena sai Euroopa võrgustiku juhatusse EstBANi liige Riku Asikainen. Riku Asikainen on samal ajal ka EstBANi sõsarorganisatsiooni FiBAN ehk Soome äriinglite võrgustiku üks juhtliikmeid ning pikaajalise kogemusega ingelinvestor. 

Ivar Siimari sõnul on tal väga hea meel, et 2013.aastal tegutsemist alustanud Eesti äriinglite võrgustik EstBAN on kasvanud arvestatavaks tegijaks ning Eesti on ingelinvesteeringute mahult (SKP suhtes) jätkuvalt Euroopa esirinnas – 2015.a. investeerisid EstBAN liikmed ca 5 miljonit eurot. Eesti idufirmasid ja äriingleid imetletakse kogu maailmas ning selline esindatus Euroopa võimsaima äriinglite võrgustiku juhttasandil on oluline tunnustus meie senisele pingutusele. 

Seekord Portugalis toimuv EBANi aastakongress Scape up for Europe keskendub Euroopa investorite ja idufirmade konkurentsivõime tõstmisele. EBAN avaldas aastakongressil ka ingelinvesteeringute 2015.a andmed: 31 riigis kogutud statistika põhjal on EBANi võrgustikus 300 tuhat ingelinvestorit, kes kokku investeerisid 6,1 miljardit eurot.   

Siimari sõnul täidavad äriinglitest investorid kogu maailmas väga olulist rolli varase faasi kapitali pakkujatena, kuna lisaks rahale panustavad nad noortesse innovaatilistesse ettevõtetesse ka oma teadmisi, oskusi ja tükikese hinge. Lõpuks on turule tulemas ka uued äriinglite investeeringute võimendamiseks mõeldud kaasinvesteerimisfondid, kuna äriinglid on idufirmade nende kõige keerulisemas tegevuse algusfaasis kõige olulisem tugiressurss. Siimar lisas, et ta loodab, et KredExi poolt investeeritava kaasinvesteerimisfondi tingimused väärtustavad äriinglite erilist panust.   

Eesti äriinglite ühendus EstBAN koondab eraisikutest varase faasi investoreid,  kelle eesmärgiks on alustavatesse ettevõtetesse tehtavate investeeringute mahu suurendamine Eestis, et edendada teadmispõhist majandust ja eksporti.  Ühiselt keskendutakse uute investeerimisvõimaluste otsimisele ja analüüsimisele, investorite ja ettevõtjate kokkuviimisele, et suurendada nii investeeringute mahtu kui kvaliteeti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755