Kaljurand Riigikogus: anname Euroopa Nõukogu eesistumisele digitaalse mõõtme

Marina Kaljurand
VM Kaljurand tutvustas Riigikogu Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee...

Välisminister Marina Kaljurand sõnas täna, 27. mail Riigikogus Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) alalise komitee istungil Eesti Euroopa Nõukogu eesistumise prioriteetidest - inimõigustest ja õigusriigist internetis, soolisest võrdõiguslikkusest ning laste õigustest – ülevaadet andes, et Eesti lisab eesistumisele ka digitaalse mõõtme. „Ühiste väärtuste eest seismisel on oluline roll nii valitsustel kui parlamentidel ning nende vahelisel koostööl,“ sõnas välisminister.

„Ajal, mil IT-valdkonna kiire areng mõjutab meie elusid üha rohkem, on vaja senisest enam keskenduda interneti kasutajate inimõiguste ja õigusriigi kaitsele. Samuti on soolise võrdõiguslikkuse saavutamine inimõiguste kaitsel ja demokraatia edendamisel keskse tähtsusega. Laste õiguste eest seismine on vajalik õiglasema ja kaasavama ühiskonna arenguks,“ lausus välisminister Kaljurand.

Välisminister Kaljurand kohtus täna veel ENPA presidendi Pedro Agramunti ning Euroopa Nõukogu asepeasekretäri Gabriella Battaini-Dragoniga.

Välisminister Kaljurand ja Pedro Agramunti
Välisminister Kaljurand kohtus täna ENPA presidendi Pedro Agramuntiga

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara