Autor: ITuudised.ee • 30. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Startis uudne e-õigusteenus Avokaado

Foto: Pixabay
Pikaajalise kogemusega Eesti advokaadid avasid maailmas unikaalse veebipõhise platvormi Avokaado.ee, mis teeb õigusabi kiirelt ja taskukohaselt kättesaadavaks kõigile Eesti inimestele ja ettevõtetele.

Avokaado.ee tegevjuht ja kaasasutaja Siim Mägi ütles Estonian ICT Week 2016 raames toimunud IT-õiguse konverentsil, et sarnaselt teistele sektoritele liigub ka õigusteenuse valdkonnas fookus teenusepakkujalt kliendile. “Traditsioonilised advokaadibürood on aasta aastalt nautinud üha tõusvaid kasuminumbreid, fookus on liiga kaua olnud büroodel ja nende kasvul. Kuid täna enam ei piisa sellest, et advokaadibürool läheb majanduslikult hästi ja on hinnatud rahvusvaheliste väljaannete poolt. Kliendid ootavad järjest enamat vähema eest ning keegi ei taha enam maksta kõrget hinda ülekvalifitseeritud tööjõu eest. Ka õigusabis on võimalik standardiseerida ja süstematiseerida õigusalane know-how. Kombineerides selle kaasaegsete tehnoloogiatega, saame pakkuda kliendile kvaliteeti ja suuremat kiirust hoopis teiste hindadega, kui ollakse seni harjunud,” ütles Mägi.

Mägi märkis, et eraldi teema on õigusabi kättesaadavus. „Kui viimaste uuringute järgi ei ole USA-s 90 protsendile rahvastikust õigusabi kättesaadav, siis Eesti puhul on see number isegi suurem. Me ei peaks kinni hoidma vananenud ja ajale jalgu jäänud töömeetoditest ega kartma kasutada tehnoloogiat. See annab enamatele inimestele võimaluse oma õiguste eest efektiivselt seista,” põhjendas Mägi.

Avokaado.ee kaasasutaja Mariana Hagström tõi välja ka muutuvad harjumused. “Uuringud näitavad, et inimeste tööharjumused on veel enam muutumas ning aastaks 2020 töötab 100 miljonit inimest vabakutselistena või distantsilt ettevõtete heaks, mille uksest nad pole kunagi sisse astunud ning mis võivad asuda üldse hoopis teises riigis. Teenuste osutamine muutub järjest enam veebikeskseks ja digitaliseerituks. Uue ajastu töötaja soovib ka oma õigusalaseid küsimusi, mis võivad samaaegselt puudutada mitmete riikide õigussüsteeme, lahendada online’is, kiirelt ja efektiivselt. Ta ei lähe selleks advokaadibüroose,“ rääkis Hagström.

Avokaado.ee on maailmas praegu unikaalne e-teenus. „Mõnedes riikides on võimalik väiksemaid teenuseid sarnasel põhimõttel tellida, kuid selliseid kogukonnapõhiseid platvorme, mis võimaldaks dokumente jagada, kommenteerida ning advokaate otsida, rohkem ei ole. Jätkame Avokaado arendamist ja planeerime jõulist laienemist Eestist väljapoole,” ütles Hagström.

Avokaado.ee on veebipõhine keskkond, mis võimaldab lihtsalt ja kiirelt õigusalaseid dokumente koostada, teiste osapooltega jagada ja kommenteerida, läbirääkimisi pidada, dokumente digiallkirjastada ja turvaliselt säilitada isiklikus iseteeninduskeskkonnas.

Avokaado.ee asutajad on Mariana Hagström ja Siim Mägi, kes mõlemad on pikaaegse kogemusega advokaadid/juristid. Tehniline arendus on valminud koostöös Eesti tipp-arendajate ja UX-i meeskonnaga Artify OÜ-st. Avokaado turvalisus on testitud tasemele 2, mis kõrgem kui online keskkondadel tavapäraselt. Enne Avokaado teenuse avamist liitus mentorina Euroopa Innovatsiooniakadeemia meeskond, kellega jätkatakse koostööd startupi arengu kiirendamiseks

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755