Autor: ITuudised.ee • 7. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TÜ programmeerimise e-kursust kroonivad suured lõpetajate arvud

Foto: Pixabay
Sel kevadel esimest korda toimunud Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudi vaba ligipääsuga e-kursuse „Programmeerimise alused“ lõpetas 1767 registreerunust 954.

Tavaliselt on üle maailma vaba ligipääsuga e-kursuste (MOOC) lõpetajaid oluliselt vähem kui pool registreerunutest, seega võib kursust pidada üle 50% lõpetajatega õnnestumiseks.

Tegemist on 3 EAP mahulise kursusega, mis on mõtteliseks jätkuks populaarsele e-kursusele „Programmeerimisest maalähedaselt“. Kursuste eestvedaja, TÜ informaatika lektor Eno Tõnisson rõõmustas, et kuigi tegemist on küllaltki mahuka kursusega ja lahendada tuleb päris palju ülesandeid, leidis rohkem kui pool alustanutest aega ja tarmukust kursus edukalt lõpetada.

„Meie jaoks on suurim tunnustus, et väga paljud lõpetanud märgivad lõpuküsitluses, et soovitavad seda kursust oma lähedastele ning on ise huvitatud programmeerimiskursustel ka tulevikus osalema,“ sõnas Tõnisson.

TÜ arvutiteaduse instituut korraldab programmeerimisteemalisi tasuta e-kursuseid regulaarselt. Juba neljal korral toimunud e-kursuse „Programmeerimisest maalähedaselt“ on lõpetanud 2327 inimest ja e-kursusel „Programmeerimise alused“ on koos pilootkursusega lõpetanud 1099. Teadaolevalt on tegemist ühtede suurimate osalejaarvudega eestikeelsete kursustega. „Kõik see on võimalik ainult tänu suurepärasele tiimile,“ kiidab Tõnisson kolleege.

Arvutiteaduse instituudil on plaanis sarnaste e-kursustega jätkata ka tulevikus. Järgmine „Programmeerimisest maalähedaselt“ toimub käesoleva aasta oktoobris, „Programmeerimise alused“ järgmise aasta alguses. Oodata on ka järge „Programmeerimise alused II“ näol.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755