Autor: ITuudised.ee • 9. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uberi Eesti äriidee konkursi võitis kaasaegne õpiveeb

Foto: Tebo
9.juunil selgusid üle-Euroopalise UberPITCH konkursi piirkondlikud võitjad. EstBAN investorite hinnangul osutus Eesti parimaks äriideeks kaasaegne õpiveeb TEBO.

UberPITCH on juuni alguses 37 Euroopa linnas toimuv „liftikõne“ konkurss, kus nutika äriidee omanikel oli võimalus nupuvajutusega tellida Uberi sõit koos investoriga, et talle 7 minuti jooksul oma ideed tutvustada. UberPITCH viidi läbi kahe nädala jooksul 21 riigi 37 linnas. Kokku esitati üle Euroopa ligi 4000 äriideed ja Eestis enam kui 40, millest üle 20 said võimaluse oma äriideed Uberi sõidu ajal esitleda.

Tallinnas toimunud esitluste parimaks osutus Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni EstBAN investorite hinnangul idufirma TEBO – õpikeskkond, mis muudab õpetajate töö lihtsamaks ning õpilastele õppimise huvitavamaks.

EstBAN tegevjuht Heidi Kakko pidas UberPITCHi esitlusformaati innovaatiliseks ning kinnitas, et äriinglid on alati uute nutikate lähenemiste toetajaks.

"Äriinglid on tihti kõige esimesed investorid innovaatilistele tehnoloogiaettevõttele nende kõige riskantsemas algusetapis. Alates 2013.aastast, mil Eesti äriinglid koondusid EstBANi alla, on meie liikmed investeerinud 16 miljonit eurot ca 340 tehingu raames. EstBAN äriinglid on aidanud nõu ja kapitaliga eesmärke saavutada väga paljudel Eesti idufirmadel nagu nt GrabCAD, Modesat, Fits.me, Now! Innovations, Lingvist, Jobbatical, Defendec, Cleveron jpt. Meil on suur rõõm koos Uberiga aidata ka TEBOt edasi uue innovaatilise õpikeskkonna maailmavallutamisel.“

Euroopa parimaid ideid võrreldakse nüüd omavahel ning selguvad neli startupi, kes saavad võimaluse arendada oma äristrateegiat koos Uberi tegevjuhi Travis Kalanickiga Berliinis.

Blogipostitus Eesti piirkondliku võitja kohta: https://newsroom.uber.com/estonia/celebrating-entrepreneurs-across-europe

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755