Autor: ITuudised.ee • 14. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD JA VIDEO: Eesti ettevõte ühendas jõud maailma ühe juhtiva infotehnoloogia lahenduste pakkujaga

Foto: Milrem
Eesti kaitsetööstusettevõte Milrem ja maailma juhtiv infotehnoloogia lahenduste pakkuja Leica Geosystems lõid uue mehitamata maismaasõiduki rakenduse. Täna USAs tutvustatud Pegasus:Multiscope on maailmas esimene mobiilne mehitamata ja maastikul kasutamiseks mõeldud kaardistamissõiduk.

Uus tootearendus valmis Milremi ja Leica Geosystemsi koostöös ning see pakub uusi võimalusi nii mõõdistustööde teostamiseks kui turvamiseks ja seireks. Mehitamata sõiduk koosneb Milremi Multiscope roomiksõidukist ja Leica Geosystemsi Pegasus:Two mobiilsest kaardistamisplatvormist. Toote esmaesitlus toimub sel nädalal USAs toimuval Hexagon Live innovatsiooni konverentsil ja näitusel.

Milremi juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul pakub Pegasus:Multiscope paindlikku ja innovaatilist töövahendit, mida saab kasutada nii erinevates tööstussektorites kui ka julgeoleku valdkonnas. “Pegasus:Multiscope on hea näide sellest, kuidas mehitamata maismaasõidukid muudavad tulevikus traditsiooniliste sektorite toimimist. Milremi ja Leica ühine arendus võimaldab märkimisväärselt tõsta efektiivsust nii ehitussektoris, piirivalves kui erinevates tööstussektorites,” ütles Väärsi. „Oleme äärmiselt rõõmsad, et meil oli koos Leica Geosystemsiga võimalus panna kokku esimene Multiscope toode ja näidata, kuidas uued  tehnoloogilised lahendused võimaldavad vähendada tööjõukulusid ja saavutada kiiremini tulemusi pakkudes senisest suuremat usaldusväärsust,“ lisas ta.

„Me elame pidevalt muutuvas maailmas. Keerulised maastikuolud võivad meie liikumisvõimalusi piirata, kuid Pegasus:Multiscope näol on meil on nüüd olemas võimalus need raskused ületada: mobiilset kaardistamist on nüüd võimalik teha kohtades, mis olid traditsioonilistele liikumisvahenditele ligipääsmatud,“ ütles Leica Geosystemsi georuumiliste lahenduste divisjoni asepresident Stuart Woods. „Me oleme teadlikud Milremi teerajaja-mainest mehitamata maismaasõidukite valdkonnas. Oleme uhked, et koostöö selliste lahenduste pakkujaga võimaldab luua vastupidava ja autonoomse platvormi, mis on kahe ettevõtte ühendatud innovatsiooni suurepärane näide,“ lisas ta.

Pegasus:Multiscope sobib hästi tööstusharudele, kus protsesside automatiseerimisega on võimalik kõrvaldada füüsiline oht inimelule, nt keeruka maastiku mõõdistamine tsiviilehituse infrastruktuuri projektide tarbeks või ohtlikel aladel, nt tuumaelektrijaamade läheduses või pingelistes konfliktipiirkondades. Mitmeid võimalikke rakendusi on Multiscope’ile ka põllumajandus- ja kaevandussektorites. Sõiduki vähene surve maapinnale võimaldab sel läbida mis tahes tüüpi maastikke, olgu selleks muda, liiv või lumi.

Multiscope on Milremi teine mehitamata roomiksõiduki platvorm. Milremi arendatud mehitamata roomiksõiduk THeMIS on mõeldud kasutamiseks keskkondades, kuhu inimese saatmine on ohtlik, näiteks sõja- ja kriisikolletes, ohtlikes töökeskkondades või kohtades, kuhu inimesel on raske pääseda. Võrreldes teiste mehitamata lahendustega on THeMIS’e eeliseks modulaarsus.

Leica Geosystems on mõõte- ja kaardistusmaailma uuendanud juba peaaegu 200 aastat, luues terviksüsteeme professionaalidele üle kogu maailma. Ettevõtet teatakse selle esmaklassiliste toodete ja uuenduslike lahendust poolest. Professionaalid eri tööstusharudest, nagu nt lennundus, riigikaitse, julgeolek, ehitus ja tootmine, on usaldanud oma georuumilised vajadused Leica Geosystemsi hoolde. Täpsete mõõtevahendite, keeruka tarkvara ja usaldusväärsete teenuste abil pakub Leica Geosystems igapäevaselt lisaväärtust neile, kes kujundavad meie maailma tulevikku. Leica Geosystems on osa ettevõttest Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), mis on maailma juhtiv infotehnoloogia pakkuja ning mis juhib kvaliteedi ja tootlikkuse edendamist georuumilistes ja tööstusrakendustes.

Milrem on Eesti tehnikalahenduste pakkuja, mis on spetsialiseerunud militaar- ja tööstustehnoloogiate väljatöötamisele, remontimisele ja hooldusele. Milremi asutas 2013. aastal Mootor Grupp – ettevõtete ühendus, millel on 23-aastane kogemus ja esindused mitmetes Euroopa riikides. Milremi missiooniks on olla usaldusväärne partner kaitse-, julgeoleku ja ärisektoris ning pakkuda paindlikku tootearendust ja tervet elutsüklit haldavaid teenuseid. Ettevõtte kaks peamist tegevusala on mehitamata sõidukite arendamine ning militaarse rasketehnika hooldus ja remont. Milrem on Eesti Kaitsetööstuse Liidu liige.

 

 

Foto: Milrem

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755