Autor: Aali Lilleorg • 19. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Igal kuul 25% kasvav iduettevõte võttis plaani suured välisturud

Foto: Tranferfast
Eesti idufirma Transferfast, mis alustas 2015 oktoobris Eestis momentaalsete pankadevaheliste ülekannete pakkumist, kasvab igal kuul 25% ning plaanib uuel aastal siseneda suurtele välisturgudele nagu Saksamaa, UK ja Skandinaavia.

TransferFast pakub momentaalseid pankadevahelisi rahaülekandeid nii eraisikutele, kui ettevõtetele kuue suurema Eestis tegutseva panga vahel (Swedbank, SEB, Danske, Nordea, LHV ja Krediidipank). Kui muidu võtab raha jõudmine teise panka aega paarist tunnist (tööajal) kuni paari päevani (nädalavahetustel), siis TransferFasti lubab raha teise panka liigutada 5 minutiga olenemata kellaajast ja nädalapäevast.

“Kiirete ülekannete puhul lahendatakse pakiliste maksete probleemi, kus eraisikud saavad raha kanda oma kohustuste katteks teise panka ning tehes ülekandeid oma pereliikmetele ja sõpradele. Ettevõtted kasutavad TranserFasti teenuseid arvete tasumiseks, kui raha laekumisest sõltub näiteks kauba väljastamine või teenuse osutamine ning ka kiireloomulisteks palgamakseteks“ selgitas TransferFast teenuse vajalikkust ettevõtte kaasasutaja Erki Hendrikson. Enamus teenusega liitunud eraisikud ja ettevõtted kasutavad teenust regulaarselt ning ülekannete maht tõuseb igakuiselt ca 25%, mis näitab teenuse vajalikkust nii eraisikute, kui ka ettevõtete seas.

„Oleme tänaseks kaasanud investoritelt 250 000 eurot ning otsime täiendavaid vahendeid, et laieneda välisturgudele. Teenuse populaarus Eestis annab meile enesekindlust uuel aastal laieneda suurtele välisturgudele nagu Saksamaa, UK ja Skandinaavia“ avaldasTransferfast edasisi plaane Hendrikson.

TransferFast on Finantsinspektsiooni poolt litsentseeritud makseasutus, mis pakub teenuseid nii eraisikutele, kui ettevõtetele. Uudne teenus lansseeriti oktoobris 2015. TransferFast liitus Tehnopol Startup Inkubaatoriga 2015 aasta kevadel, et hakata jõuliselt uudset teenust välja arendama ja leida kasvuks vajalikku investeeringut.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755