Autor: Aali Lilleorg • 21. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT Kolledži koostööpartnerite ring SMITi näol laienes

Foto: Eesti Infotehnoloogia Kolledž
Täna allkirjastasid Eesti Infotehnoloogia Kolledž ja Siseministeeriumi infotehnoloogia ja arenduskeskus (SMIT) koostöökokkuleppe, mille peamine eesmärk on kaasata SMITi spetsialiste IT Kolledži õppetöösse.

SMIT panustab oma töötajate teadmiste kaudu kolledži õppekavade arendamisse, pakub loengutesse erinevaid eriala praktikuid, aitab korraldada avalikke loenguid. Lisaks võimaldab SMIT läbida tudengitel praktikat ja teeb koostööd täiendusõppe valdkonnas.

Koostöökokkuleppe allkirjastasid SMITi juht Merle Küngas ja IT Kolledži rektor Tiit Roosmaa.

„Praktikute kaasamist õppetöösse hindavad IT Kolledži tudengid väga kõrgelt,“ ütles IT Kolledži rektor Tiit Roosmaa. „Positiivne on tõdeda, et IT Kolledži koostööpartnerite ring SMITi näol laienes. Tegemist on Eesti riigi jaoks väga olulise asutusega, seda enam et siseturvalisus on prioriteetne valdkond,“ lisas Roosmaa.

SMITi juht Merle Küngas sõnas, et SMITis hallatakse ja arendatakse riigi jaoks olulisi infosüsteeme, mille arengusse panustamine võiks huvi pakkuda ka järgmise põlvkonna noortele. „Soovime tudengite seas nähtavamaks muutuda, sest tarkade ja turvaliste infosüsteemide arendamiseks vajame nutikaid töötajaid,“ lisas Küngas.

SMITis töötab hetkel 20 IT Kolledži vilistlast ja sel aastal on SMITis praktikal kaks IT Kolledži tudengit.

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus (SMIT) pakub Siseministeeriumi haldusalas sidelahendusi ja infosüsteemide haldust ning arendust politseinikele, päästjatele, piirivalvuritele, Häirekeskuse päästekorraldajatele ja Sisekaitseakadeemia õppejõududele. Koostöös partneritega aitab SMIT tagada IT ja sideteenuseid, millest sõltub inimeste turvatunne.

Eesti Infotehnoloogia Kolledž on 2000. aastal loodud mittetulunduslik rakenduskõrgkool, mida haldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA). IT Kolledžis saab omandada rakendusliku kõrghariduse õppekavadel IT süsteemide administreerimine, IT süsteemide arendus, Infosüsteemide analüüs ja ingliskeelsel õppekaval Cyber Security Engineering (Küberturbe tehnoloogiad). Kokku õpib IT Kolledži päevases, õhtuses ja kaugõppes ligi 800 õppurit. IT Kolledžist on suundunud IT tööjõuturule 879 IT spetsialisti.

SISEASTUMISDOKUMENTIDE VASTUVÕTT IT Kolledži ingliskeelsele õppekavale Cyber Security Engineering (Küberturbe tehnoloogiad) juba käib ning kestab kuni 7. juulini 2016.

Lisainfo: www.itcollege.ee/en/admission/

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755