Autor: Aali Lilleorg • 22. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 ostab Rootsis konkurendi ära

Foto: Pixabay
Tele2 Rootsi andis teada, et ostab 2,9 miljardi Rootsi krooni ehk umbes 310 miljoni euro eest ära Taani päritolu konkurendi TDC Rootsi üksuse, et tugevdada Tele2 positsiooni äriklienditurul.

TDC Rootsi on edukas äriklientidele eri- ja terviklahenduste pakkuja, mille klientide seas on nii avaliku kui erasektori asutusi. Ettevõtte tugevuseks on võrguteenuse ja kommunikatsiooniriistvara pakkumine.

Tele2 grupi juhi Allison Kirkby sõnul on tehing Tele2 jaoks unikaalne võimalus liitumisel tekkinud sünergia abil laiendada B2B ehk ärilt ärile suunatud teenuste skaalat ja tooteportfelli, rahuldades äriklientide aina kasvavat vajadust laia hulga ebatraditsiooniliste side- ja võrguteenuste järele ajal, mil andmesidetarbimine aina kasvab ning populaarsust koguvad pilveteenused.

Tehinguga võtab Tele2 Rootsi üle nii TDC olemasoleva kliendibaasi, ettevõtte rajatud üleriigilise fiiberoptilise baasvõrgu kui töötajad. Eelmise aasta lõpus oli ettevõttel 809 töötajat.

Tehing peaks jõustuma käesoleva aasta neljandas kvartalis.

TDC Rootsi EBIDTA tõusis esimeses kvartalis 3,1% ning kliendiarv tõuseb stabiilselt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755