27. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milline on tegevjuhi roll ettevõtte infoturbes?

Foto: Pixabay
Millega peab tegevjuht arvestama ja mida tegema selleks, et luua eeldused organisatsiooni infosüsteemide ja neis paiknevate andmete turvamiseks?

Kellele ma usaldan oma andmed?

...annab ettevõtjatele ja infoturbe valdkonnaga seotud inimestele vastused küsimustele, kuidas juhtida infoturbes edukalt riske ja oskuslikult ärikriitilise infoga ringi käia.

13. septembril 2016 hotellis Euroopa, aadressil Paadi 5

Saad teada, kuidas tagada ettevõttes andmete turvateadlik kasutamine äri kahjustamata.

Saad teada, kuidas isikuandmeid turvateadlikult kasutada.

Saad kuulata valdkonna parimate ekspertide ettekandeid ja esitada neile küsimusi.

Saad praktilisi teadmisi ettevõttes turvaanalüüsi läbiviimiseks.

Sul tekib arusaam, miks inimene on infoturbe suurim risk.

Saad teada ohtudest ja probleemidest, millele tööandja mõtlema peaks.

Hetkel on osalemistasu kõige soodsam. 

SOOVIN REGISTREERUDA!

Ettevõttes tasub määrata infoturbe turvalisuse eest vastutama kindel inimene, mitte loota, et IT-osakond või IT-juht peab seda enda ülesandeks, kirjutab 20. juuni Äripäev kuidas-rubriigis.

Viimase kümne-kahekümne aasta jooksul on IT muutunud loomulikuks osaks äriprotsessidest, ilma milleta enam hakkama ei saada. Või kui saadakse, siis väga piiratud jõudluse või funktsionaalsusega.

Tegevjuhid tunnevad tihti ent ebamugavalt situatsioonides, kus nad peavad IT ja infoturbe teemadega tegelema või tegema valdkonda puudutavaid otsuseid. Mida peaks tegema ja millega arvestama tegevjuht sellises muutunud keskkonnas?

Esimene viga on, et ettevõttes ei panda kedagi konkreetselt infoturbe eest vastutama. Sageli vastutus määratlemata või hajutatud. Mõnikord loodetakse, et IT-juht või IT-osakond vastutab ka infoturbe eest. Aga tegelikkuses ei vastuta, vastutab osaliselt või pole IT-osakond päriselt oma vastutusest aru saanud. Seetõttu tasuks määrata inimene, kes vastutab infoturbe eest organisatsioonis ja korraldab vastava valdkonna tegevust. 

Soovitatavalt peaks infoturbe juhi roll olema eraldatud IT-osakonnast.

Loe pikemalt Äripäevast

Toomas Viira, OÜ CIIPUNIT juhatuse liige

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755