Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 27. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise’i uues kontoris on seitsmes taevas ja ükssarvikud

TransferWise'i Tallinna kontori silmapaistvam eripära on riikide-teemalised koosolekuruumid.
Foto: Tõnu Tunnel
TransferWise'i ameerikalikku ja humoorikat uut avatud kontorit ilmestavad üle vindi keeratud koosolekuruumid, luksuslikud võimalused vaba aja veetmiseks ning tõukerattad, millega majas ringi sõita.

Industriaalhõnguga kontorihoones on TransferWise’i päralt neli ülemist korrust, kirjutab Äripäeva Sisustaja ajakiri. Kontori vastuvõtt asub neist kõige kõrgemal, seitsmendal, kuhu liftiga saabujad näevad seinal esmalt õnnitlust “seitsmendasse taevasse” jõudmise puhul. Sekretäri juures tuleb täita ja allkirjastada külastusankeet, teha iPadiga sinna juurde selfie ja siis oma võõrustajat oodata. Mina kohtusin Triin Hertmanniga, kes on vastutav TransferWise’i kontorite eest üle maailma.

Kui eelmises kontoris alustas tööd 40 inimest, siis nüüd töötab TransferWise’i Tallinna kontoris umbes 400 töötajat (firma kolis oma kontori Veerenni tänava ühelt poolt teisele – toim). Kohapeal on korraga inimesi siiski kolmandiku võrra vähem: osad töötavad kodukontorist, teised vahetustega, et ära katta võimalikult palju ajatsoone üle maailma, samuti on suur hulk töölähetustel. “Kiirelt kasvava ettevõtte mure on see, et kontor on kogu aeg liiga väike või liiga suur,” nentis Hertmann.  

Töötaja vajadused kõigepealt

Lähtuda tuleb ennekõike töötaja vajadustest, soovitas Hertmann. “Sisekujundus peaks toetama inimest tema igapäevases tööprotsessis võimalikult hästi, alles pärast seda tulevad lisamugavused, mängulisus ja esteetiline ilu,” rääkis Hertmann sisekujundusest.

Tallinna kontori silmapaistvamaks eripäraks on riikide-teemalised koosolekuruumid, mille seas on üks esindamas ka kujuteldavat unistustemaad, kus on vikerkaared ja ükssarvikud. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Hele Maria Taimla, Äripäeva kaasautor

 

Tähistaevast võib vaadelda ka siseruumides - pimedas nõupidamisteruumi lagi helendab.
Foto: Tõnu Tunnel
Magamisnurgas on oma kodukord - seina sees olevasse avarusse pandud jalatsid viitavad sellele, et keegi on kiiret uinaku tegemas, kui jalanõuderuum on tühi, on ase kasutamiseks vaba.
Foto: Tõnu Tunnel
Üks koosolekuteruum esindab kujuteldavat unistustemaad, kus laiuvad vikerkaared ja liiiguvad ükssarvikud.
Foto: Tõnu Tunnel
Köögi kõrval lookleb usjas helisummutava seljatoega diivan.
Foto: Tõnu Tunnel
Suuremate koosolekute jaoks mõeldud ruumi kaunistab nelinurksetete plafoonvalgustitega lagi.
Foto: Tõnu Tunnel
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755