Autor: Aali Lilleorg • 29. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prototroni rahastus valiti välja Tallinna taotlusvooru 20 paremat meeskonda

Foto: Prototron
Esmakordselt toimunud Prototroni Tallinna erivooru laekunud 110st ideest valiti välja 20 parimat, mille meeskonnad läbivad augustis nädalase oskusi ja teadmisi jagava kiirendi. Ekspertkogu otsustab rahaliste preemiate saajad ja need kuulutatakse välja 4.oktoobril.

Esmakordselt toimunud Prototroni rahastu Tallinna erivooru laekus üle 110 taotluse. 

20 parima hulka valitud meeskonnad tähestikulises järjekorras on:

Barking pesulatele - mobiilimakseplatvorm selve- ja automaatpesulatele. Tülika tasumisprotsessi asemel saab maksta 2-3 klikiga nii krediitkaardi kui m-maksega.Bikeep elektriratastele - turvalised rattaparklad koos laadimisjaamadega elektrijalgratastele.Buildilator - ehitusportaal, mis aitab kodu rajajal hinnata erinevate varjantide rajamis- ja püsikulusid ning selle alusel tellida ehitusprojekt. Kliendi valikuid saavad portaalis täiendada ehitajad, arhitektid jne. Samuti on pangal võimalus seda hinnata.Elleday - Tallinna personaliseeritud reisijuht kruiisituristidele.House Creatomus - lahendus, mis aitab Tallinna paneelelamute elanikel võrrelda erinevaid tüüplahendusi oma korteri renoveerimiseks, tellides vajalikud tooted ning materjalid.Keeltekursuste iseteeninduskeskkond - Keskkond keeltekursuse loomiseks, koos näidislausetega ja grammatika kohta käiva infoga. Keskkond kasutab hetkel arendamisel olevat kõnesünsteesitehnoloogiat ja alustab eesti keele õpetamisest.Kineetiliselt targad teed - modulaarsed targad teed, millesse on sisseehitatud rõhusensorid, LED-tuled, kineetilise energia generaatorid, mis paigutatakse kõige koormatumatesse ristmikutesse.Laser-rohija - võimaldab haljastustöödel umbrohust vabaneda ilma kemikaalideta, vältides rasket ning aeganõudvat käsitsirohimist.Limelight VR - virtuaalreaalsuse põhinev tarkvaraprogramm, mille abil leevendatakse kasutaja esinemisärevust virtuaalmaailmas esinemisolukordade harjutamisega.Parkfinder - automaatsel pildituvastusel põhinev vaba parkimiskoha leidmise rakendus.Playground IPS - asukohatuvastamise lahendus inimeste ja objektide jälgimiseks siseruumides.Puidugrill - keskkonnasõbralik grillimisalus linnainimestele.Quips - teenuste leidmist lihtsustav teenus linnaelanikele.Rääkiv bussipeatus - häälkäsklusel põhinev bussipeatus lihtsutamaks eelkõige vaegnägijate, eakamate ja laste ühistranspordiga liikumist.SecondPilot - automaattüür ja nutirakendus purjejahtide juhtimiseks telefoni, tahvelarvuti või nutikellaga.SmartVent - lokaalne ventilatsioonilahendus, mis kontrollib pidevalt ruumiõhu kvaliteeti ja vajadusel korrigeerib vastavalt parameetritele.sOlo –  tark termostaat põrandakütetele, mis muudab elektrilised kütted loodussõbralikumaks ning odavamaks.SuperSchool.me - nutiseadmetes kasutatav mängustatud õpperakendus, mis loob väärtust nii eelkooliealistele lastele kui ka nende vanematele.VR Quiz - viib muuseumi külastajad näituse teemaga haakuvasse virtuaalmaailma, et muuta muuseumikülastus uudseks kogemuseks.Wisemile - sõidujagamise platvorm ettevõtetele, kelle töötajad saavad seeläbi igapäevaselt omavahel mugavalt ja turvaliselt sõite jagada ning säästa transpordikulusid ja aega.

„Nagu meeskondade lühitutvustusest näha, jagub eestlastel, sh tallinlastel ideid, kuidas oma kodulinn ja elukeskkond paremaks muuta. Sel korral määras paljude heade meeskondade seast esmase valiku tegemisel paljuski see, kui palju juba potentsiaalsete klientidega suheldud on, kuivõrd tõhusalt on idee prototüübitav just Tallinnas ning kuivõrd edukalt võiks meeskond suuta äri seejärel laia maailma viia,“ rääkis rahastu tegevjuht Siim Lepisk.

Need 20 meeskonda läbivad augustis nädalase Prototron TOP20 kiirendi, mille käigus antakse meeskondadele väleda ja kliendikeskse tootearenduse oskused, räägitakse investorite ootustest ja alternatiivsetest rahastusvõimalustest, ning toimuvad kohtumised mentorite ja investoritega.

„Augustis valime välja 10 parimat meeskonda, kes pääsevad oma ideed kaitsma Prototroni Ekspertkogu ette,“ lisas Lepisk. Ekspertkogu otsustab meeskondade rahalised preemiad ning rahastuse saajad kuulutatakse välja Tallinna Ettevõtluspäeval 4. oktoobril.

Prototroni eksperkogu liikmed on Priit Alamäe (Nortal), Jaak Raie (Tehnopol), Heiki Raadik (Swedbank), Jaanus Tamm (Defendec), Yrjö Ojasaar (Solon Partners), Andrus Oks (SmartCap), Margus Uudam (EstVCA), Madis Raukas (TTÜ) ning Kairi Vaher (Tallinna Ettevõtlusamet).

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755