Autor: Aali Lilleorg • 7. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uudne lahendus võimaldab autopesulates maksmisprotsessi lihtsustada

Foto: Barking OÜ
Eesti idufirma Barking toob turule uudse lahenduse, mis võimaldab autopesu eest tasuda mobiiliplatvormi kaudu. Eestis alustatakse teenuse pakkumist koostöös Olerexi tanklatega ning Mündipesulatega.

Barkingu tegevjuhi Kustas Kõivu sõnul sündis idee alustada rakenduse loomisega reaalsest probleemist, mis vajas lahendamist. Ajal, mil kõik muutub inimeste jaoks mugavamaks, on autopesula endiselt koht, kus tasumisprotsess võtab asjatult palju aega. “Meie soov on klientide jaoks see protsess oluliselt mugavamaks teha,” kinnitas Kustas Kõiv.

Autopesulad võivad olla erinevat tüüpi. Neist üks on automaatpesula, kus automaatika sõidab edasi-tagasi üle paigalseisva sõiduki ehk nagu näiteks ka Olerexi pesulad ja teiseks “iseteenindus” nagu näiteks Mündipesulad, kus klient kontrollib ise, palju kulutab ning kuidas autot peseb.

Tavapärases autopesulas on teenuse protsess järgmine: klient pargib auto, läheb poodi, ostab pesu, võtab tseki, sõidab pesula ette, väljub autost ja sisestab tsekilt koodi terminali. Uues lahenduses on võimalik kogu protsess mugavalt läbi teha vaid ühe nupuvajutusega, mille abil on võimalik pesu alustada ja ka maksmisprotsess toimub samas lahenduses kiirelt.

Selvepesulate puhul, kus maksta saab müntidega, on tihtipeale Kõivu hinnangul kogu maksmisprotsess algusest lõpuni ebamugav. Tänu Barkingu lahendusele saab rakendusest valida summa, vajutada nuppu ja alustada pesu.

Mõlema lahenduse puhul toimub tasumine kas mobiilirakendusse sisestatud krediitkaardi alusel või Elisa ja Tele2 klientidele mõeldud mobiiliarvega. Ärikliendid, näiteks taksofirmad, saavad tellida oma pesude eest kuu lõpus koondarve.

Olerexi turundusjuht Janne Laik ütles, et nii Olerex kui ka Barking on mõlemad eestimaised ja kiirelt arenevad ettevõtted, mis hindavad kliendi jaoks uuenduslikke ja elu lihtsustavaid lahendusi. „Me ei mõelnud kaua, kas ettepanekuga kaasa minna. Selles lahenduses on hästi läbimõeldud funktsionaalsus ja tegijatel selge nägemus,“ lisas Laik.

Liitumiseks paigaldatakse igasse pesulasse vajadusel väike modem. Esimesed läbirääkimised on näidanud, et huvi rakenduse vastu on suur kõikjal Euroopas. Lähiajal on plaanis laieneda väga põnevatele uutele sihtturgudele.

Mullu parimaks E-teenuseks valitud Barking on 2015. aastal loodud mobiilirakendus, millega autojuhtidel avaneb võimalus parkida seni avalikkusele suletud olnud parkimiskohtadele, nagu erinevate asutuste parklad, korteriühistute parklad ja eraparklad. Parkimiskoha saab juba kodus teadlikult välja valida ning broneerida. Barking on ja jääb soodsamaks kui linnatänaval parkimine.

AS Olerex on Eesti üks suurimaid kütuste jaemüüjaid, mille müügiketti kuulub tänaseks ligi 80 tanklat üle Eesti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755