Autor: ITuudised.ee • 13. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digiehituse klaster panustab e-lahendustesse üle poole miljoni euro

Foto: Meeli Küttim
Aasta algul tööd alustanud digitaalehituse klastril on kolme aasta jooksul plaanis investeerida 600 000 eurot ehituse e-lahenduste välja töötamisse ja juurutamisse.

Strateegiliselt on eesmärk töötada välja ehitise elukaart hõlmav innovaatiline digitaalehituse keskkond koos uute VDCM toodete, Grid’i ja e-ehituse portaaliga.

"Kuigi võimekamad ehitusettevõtted on loonud enda tarbeks erinevaid e-lahendusi, ei ole turul selget standardit siiski välja kujunenud ja kesksest infosüsteemist ollakse täna veel väga kaugel. Nii kulubki päevast päeva liiga palju raha, tööjõuressurssi ja paraku ka ehitusmaterjali, mis võiks jääda läbimõeldud e-lahenduste toel kulutamata," kirjutab klastri üks asutajaid Merylin Rüütli Ehitusuudistes.

Poole investeeringusummast panustab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Euroopa Regionaalarengu Fondist ja teise klastris osalevad ettevõtted ise.

"Eestil on väga head eeldused, et sarnaselt näiteks e-riigile ning e-tervisele saaksime maailmas teenäitajaks ka e-ehituse vallas," lisab Rüütli.

Loe täispikka artiklit Ehitusuudistest. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755