Autor: Aali Lilleorg • 28. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna alustab Baltimaades uus internetitelevisioon

Foto: Aali Lilleorg
Täna alustab Baltimaades kõigis kolmes riigis korraga tööd internetitelevisioon Viaplay, mis hakkab koondama 5000 tunni jagu filme, telesarju, spordiülekandeid ning lasteprogrammi. Uue teleteenuse toob turule Modern Times Group (MTG) koostöös Tele2-ga.

Viaplay’s on hetkel saadaval 3000 tunni jagu eestikeelse tõlkega filme, seriaale, sporti ning lastele mõeldud sisu. Selle aasta lõpuks kasvav Baltimaade piirkonnajuhi Evaldas Tylase kinnitusel sisu maht Viaplay’s ligikaudu 70% ning teleteenus pakub vaatamismaterjali üle 5000 tunni. “Viaplay toob Eesti inimesteni Baltimaade suurima sisuvalikuga voogedastusteenuse, viies internetitelevisiooni valdkonna uuele tasemele,” selgitas Tylas.

Ainsa voogedastuskeskkonnana on otsepildis võimalik vaadata spordikanalit Viasat Sport Baltic. Sellel on olemas ka tagasikerimise võimalus. Järgmisel nädalal algavaid Rio 2016 olümpiamänge on huvilistel võimalik jälgida täismahus kõikjal üle Eesti juba Viaplay vahendusel.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul pakub video voogedastusteenus maailmas traditsioonilisele televisioonile aina enam konkurentsi ning sarnased on tendentsid ka Eestis, sest vaatajad nõuavad üha suuremat kontrolli vaadatava sisu ja selle jälgimise ajastuse osas.

„Ülemaailmse uuringufirma Nielsen andmetel kasutab juba 65 protsenti inimestest mingis vormis voogedastuse teenuseid ning Eestis vaatab mõnest oma internetiseadmest voogedastust 72 protsenti elanikest,“ kinnitas Aron ja lisas, et kõige sagedamini jälgitakse internetitelevisiooni Eestis arvutist, mobiiltelefonist ning seejärel tahvlist.

Aroni hinnangul on sport internetitelevisiooni üks suurimaid tõmbenumbreid. „Näiteks jalgpalli EM-i finaali ajal läbis Tele2 võrku igal sekundil 8 gigabitti andmeid, mis on võrreldes keskmise pühapäevaõhtu tippmahuga kolmandiku võrra rohkem. See on selge märk, et spordifännid tahavad kõikjal kaasa elada igale heitlusele ning Viaplay annab selleks kõige mitmekülgsemad võimalused,“ ütles Aron.

Viaplay Eesti turundusdirektori Tanel Taali sõnul alustati interneti-TV teenusega 2011. aastal Rootsis, Taanis, Norras ja Soomes, kus Viaplayst on tänaseks kujunenud üks populaarsemaid voogedastuskeskkondi.

“Viaplay on täielikult võrguvaba interneti-TV (over-the-top, OTT), mida igaüks saab vaadata oma sülearvutist või nutiseadmest kus iganes ja millal iganes.” rääkis Taal ja lisas, et Viaplay vaatamiseks on tarvis vaid internetiühendust, ühe kasutajakonto saab siduda kuni viie seadmega ning vaadata huvipakkuvat sisu samaaegselt kahelt ekraanilt.

Foto: Aali Lilleorg

Viaplay valikus on kaks erinevat teenuspaketti:

Viaplay põhipakett sisaldab rahvusvahelist filmide paremikku, telesarju ning lastele suunatud sisu.Viaplay spordipakett aga hõlmab lisaks ka reaalajas spordikanalit Viasat Sport Baltic, samuti jalgpalli UEFA Meistrite Liiga, Inglise Premier League’i, F1, korvpalli Turkish Airlines Euroliiga, jäähokiliiga KHL ning paljude teiste spordisarjade otseülekandeid ja salvestusi.

Teenust saab kasutada veebilehe www.viaplay.ee kaudu või nutiseadmetele loodud äpiga (iOS, Android).

Viaplay sisu saab vaadata eestikeelse heli või subtiitritega, enamikke spordiülekandeid kommenteerivad Eesti spordieksperdid eesotsas Kalev Kruusiga.

Kodumaist teletoodangut hakkab Viaplay pakkuma ligikaudu 1500 tundi ehk rohkem kui kahe kuu mahus, sealhulgas hittsarjade nagu Padjaklubi ja Kättemaksukontori terveid hooaegu.  

Viaplay põhipakett maksab 6,99 eurot kuus, esimene proovikuu on uue liituja jaoks tasuta. Liitudes Tele2 iseteeninduses, kõnekeskuses või esinduses kehtib kahekuuline tasuta prooviperiood. Spordipaketi kuutasu on 9,99 eurot. Spordipaketile tasuta prooviperioodi ei rakendu.

Modern Times Group (MTG) on Euroopa üks juhtivaid meediagruppe, mille aktsiad on noteeritud Nasdaq OMX Stockholmi börsil (‘MTGA’  ja  ‘MTGB’). 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755