Autor: ITuudised.ee • 31. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiidlane lõi veebiäridele petturite tuvastamise lahenduse

Foto: Andres Haabu
Aasta eest hakkas 21aastane Hiiumaalt pärit noormees arendama isikutuvastusteenust, mis jätab tema konkurendid üle maailma kaugele selja taha, kirjutab Urmo Andressoo Äripäevas.

Kaarel Kotkas rajas firma Veriff, mis on juba aidanud suurimal kliendil Hansapostil järelmaksudega tekitatud kahju vähendada, tuvastades pettureid. Samuti teeb Veriff koostööd Inbankiga ja horisondil on leping Uberiga. Praeguseks on Veriff edukalt tuvastanud 1750 inimese isikusamasuse ning kõik petised tagasi tõrjunud.

Turgu on teenusele aga üle maailma. Nii näiteks selgus eelmisel aastal tehtud küsitluses, et 24% Ameerika investoritelt on varastatud krediit- või deebetkaardi andmeid, kirjutas Nasdaq. 2015. aastal varastati Ühendriikides umbkaudu 15 miljoni inimese identiteet, millest tulenev kahju ulatus üle 50 miljardi dollari, kirjutab identiteedivarguste uudiskülg Identity Theft. 

Transferwise'is identimissüsteeme testides töötas Kaarel Kotkas välja oma lahenduse, mis edestab konkurente tehnoloogilise taseme poolest ja see meeldis kohe ka e-residentsuse tiimile.

Loe  pikemalt Äripäevast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755