Autor: Aali Lilleorg • 1. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 aastat tagasi Eestis loodud mobiilside rändlusteenus laienes Bruneisse

Foto: Pixabay
Eestis loodud 4,5 miljoni kasutajaga mobiilside rändlusteenus TravelSim laienes Bruneisse, teenus on 10 tegevusaastaga kasvanud turuliidriks kogu maailmas.

TravelSimi platvormi loonud telekommunikatsiooniettevõte Top Connect sõlmis lepingu Brunei ettevõttega GNY Technology, kes hakkab TravelSimi teenust müüma IT-alal tegutseva tütarfirma Intelligent Solutions esindustevõrgu ning hotellide ja teiste äripartnerite kaudu. TravelSimi SIM-kaarte hakatakse lisaks Bruneile pakkuma kogu Borneo saarel, mis on pindalalt Aasias suurim ja kogu maailmas suuruselt kolmas saar.

Top Connecti tegevjuhi Tarmo Osmani andmetel toimib teenus rohkem kui 200 riigis üle maailma ning TravelSimil on üle 150 edasimüüja 62 riigis. “4,5 miljoni kliendiga on TravelSim 10 tegevusaastaga kasvanud maailma suurimaks alternatiivseks mobiilside rändlusteenuseks, mis pakub äri- ja puhkusereisijatele kõiki samu võimalusi kui nende tavapärane mobiilsideoperaator koduriigis,” rääkis Osman. “Eestis loodud uuenduslik teenus on oma tegevusaja jooksul edukalt üle elanud mitu ülemaailmselt majanduskriisi, kuid väljunud neist tugevamana kui varem.”

Teenuse sünnilugu ja areng

Top Connecti suuromaniku Anthony Rivshini sõnul jõudis ettevõte 10 aastat tagasi TravelSimi teenuse loomiseni väga loomulikult. “Kuna mobiilikasutamine muutus üha populaarsemaks, siis hakkasid kliendid meilt küsima lahendust, mis aitaks välismaal viibides mobiilikulusid säästa,” meenutas Rivshin tänavu 10. juubelit tähistanud TravelSimi sünnilugu.

Teenust hakati alguses pakkuma Balti riikides, Venemaal ja Ukrainas. Tänaseks on ettevõte edasimüügivõrku laiendanud Ameerika Ühendriikidesse, Iisraeli, Austraaliasse, Jaapanisse, Tšiilisse, Brasiiliasse, Keeniasse ja paljudesse teistesse kaugematesse paikadesse.

Algselt pakkus TravelSim üksnes kõne- ja SMS-teenust, tänaseks praktiliselt kõiki mobiiliteenuseid alates kõnepostist ja mobiilsest internetist kuni asukoha positsioneerimise ja 4G-võrgu teenusteni.

“Kuna nutitelefonid muutuvad üha nutikamaks ja hinnalt taskukohasemaks, siis vajavad inimesed soodsamaid ja kõrge kvaliteediga teenuseid ka välismaale reisides,” lausus Osman. Euroopa Liidus rändlustasudele kehtestatud piirangud TravelSimi märkimisväärselt mõjutanud ei ole, kuna Osmani sõnul on ettevõtte müügitegevus suunatud väljaspoole Euroopa Liitu, kus rändlusteenuse tasud on endiselt kõrged.

Mis on TravelSim?

2006. aastal turuletoodud TravelSim on üleilmne B2B mobiilside rändlusteenus, mida iga edasimüüja võib pakkuda oma brändi alt või kasutada selleks TravelSimi kaubamärki. Ettevõttel on üle maailma rohkem kui 150 edasimüüjat, kelle seas on veebiärisid, suuri jaekette, arvuti- ja telefonipoode, reisibüroosid, lennujaamades tegutsevaid kauplusi ning telekommunikatsiooniteenuste pakkujaid. TravelSim on mõeldud nii puhkuse- kui ärireisijatele, pakkudes kuni 85% soodsamaid kõne-, sõnumi- ja internetihindu võrreldes tavapäraste rahvusvaheliste rändlustasudega. TravelSimiga saab 135 riigis telefonikõnesid vastu võtta tasuta, SMS-de ning Skype‘i ja Viberi kõnede vastuvõtmine on tasuta kõikjal üle maailma.

Top Connect on Eesti üks suurimaid telekommunikatsiooniteenuste eksportijaid, teenides üle 90% müügitulust välisturgudelt. Ettevõte pakub Eestis, Lätis ning Leedus andme- ja kõnesideteenuste terviklahendusi rohkem kui 10 000 ärikliendile. 1995. aastal asutatud Top Connecti grupp annab kolmes Balti riigis tööd ligikaudu 150 inimesele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755