2. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margit Härma: Kui tehnoloogia on olemas, siis on ju väga hea

Foto: Andres Haabu
Soome maksuameti uus plaanitav veebirelv tooks kasu ka Eesti ettevõtetele, sest teeks konkurentsi ausamaks, leiab OÜ Mamo Food omanik Margit Härma.

Soome maksuamet otsustas sularahaga arveldavates müügikohtades kasutusele võtta uut tüüpi kassaaparaadid, mis ei võimalda kaupmeestel tulusid varjata ja edastavad reaalajas info maksuametisse. Eesti maksuamet teatas, et jälgib eksperimenti huviga.

OÜ Mamo Food omanik Margit Härma leiab, et maksuameti reaalajas jälgitav uus kassasüsteem on super. Nimelt on tema sõnul ettevõtjate seas olnud pikka aega tunne, et maksuamet saab üha rohkem oma tööga ausaid ettevõtteid toetada, muutes konkurentsi ausamaks.

„Maksudest kõrvalehiilimine annab tohutu konkurentsieelise. Kui selle vähendamiseks on tehnoloogia olemas, siis ju väga hea,“ ütles Härma, lisades, et ega maksuametnikku ju kassa kõrvale istuma ja kontrollima panna ei saa.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Eliisa Matsalu, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755