Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 5. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlaste ahnelt arenev idufirma laieneb Tallinnasse

Foto: WolteePress
Soomes edukalt käivitunud ja nimekaid investoreid kaasanud idufirma Wolt, mis vahendab restoranidest toidu tellimist, alustab tänasest ka Tallinnas.

Soomes on aasta jooksul äpiga liitunud üle 130 000 kasutaja ning 500 restorani. Stockholmis, kus Wolt kolm kuud tagasi alustas, on kasutajaid 25 000, märkis Wolti Eestisse vahendav Matias Nordström.

„Tallinn on Stockholmi järel teine väljaspool Soomet asuv linn, kuhu Wolt laieneb. Tallinnas on esimeses kasvufaasis kaasatud 25 restorani. Äpi kasutaja vajab tellimuse esitamiseks umbes 10 sekundit ning saab seejärel valida kullerteenuse, ise järeleminemise või kohapeal einestamise vahel. Kohaletoimetamistasu on enamasti 3,5 eurot tellimuse kohta,“ selgitas Nordström. Ratta-, mopeedi- või autokulleriga kohale toimetatava toidu teekonda saab klient äpi vahendusel kaardilt jälgida.

Wolti üks asutajaid ja tegevjuht on Miki Kuusi, kes on tuntud Euroopa idufirmade suurürituse Slush endise tegevjuhina - tema käe all kasvas Slushi osalejate arv 300-lt 15 000-le.

Idufirma Wolt on kogunud ligikaudu 15 miljonit eurot investeeringuid, rahastajate hulka kuuluvad Skype’i asutaja Niklas Zennström, Nokia eesistuja Risto Siilasmaa, Supercelli juht Ilkka Paananen. Investorite hulka kuuluvad ka Inventure ja Lifeline Ventures.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755