15. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti IT vajab 1000 inimest

Foto: Andres Haabu
Tuleviku investeeringute võtmeküsimus on see, kuidas leida töötajaid. Tarka tööjõudu on Eestis väga raske leida, tõdes Ericssoni Eesti juht Seth Lackman Paides arvamusfestivalil.

Eriti terav on targa tööjõu puudus Lackmani sõnul IT-sektoris, kus on puudu umbes tuhat töötajat. Probleemi üheks lahenduseks peab ta õppekohtade arvu suurendamist tehnoloogiaerialadel.

Helmese juht Jaan Pillesaare hinnangul noored ja teravad inimesed ei lähe Eesti ülikoolidesse, vaid nt Standfordi, sest Eesti ülikooli diplom ei maksa maailmas mitte midagi. „Võib-olla võiksime kinkida Eesti ülikoolid ära Harvardile,“ lausus Pillesaar ja nõustus, et tööjõupuudus on terav probleem ning märkis, et uue investori Eestisse tulemisel töötajate üleostmine majanduskasvu ei suurenda.

Inbanki asutaja Priit Põldoja tõstis põhiprobleemina esile finantskapitali kättesaadavuse ja juhtis tähelepanu asjaolule, et suurtest välisinvesteeringutest pole koorunud midagi sellist, mis aitaks meid uuele tasemele.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Vilja Kiisler, Äripäeva arvamustoimetaja

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755