15. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kõrgtehnoloogia idufirmal sai tegevuse jätkamiseks raha otsa

Foto: Kuvatõmmis
Investoritelt ligi neli miljonit eurot kaasanud kõrgtehnoloogia idul sai tegevuse jätkamiseks raha otsa, investorid ka enam lisa ei anna, tegevjuht peidab end ajakirjanduse eest.

Alates 2000. aastast Tartu teaduspargis elektroonikatööstusele jõudioodi pooljuhtelementide ja struktuuride arendamisega tegelenud start-up Clifton esitas 17. mail Tartu maakohtule pankrotiavalduse. Võlausaldajate hulka ja nõuete summat pankrotihaldur Anne Tammer  ei avaldanud.

Aastate jooksul firma on kaasanud investoritelt ligi neli miljonit eurot, kuid endise juhi Jaak Antoni sõnul jäid edasiseks arenguks vajalikud investeeringud Eesti-suguse väikeriigi jaoks kättesaamatutesse kaugustesse. Investeerimisfondi Ambient Sound Investmentsi (ASI) riskiinvesteeringute juht Margus Uudam tõdes, et ka olemasolevate osanike vahel peetud läbirääkimised ei viinud kõiki osapooli rahuldava kokkuleppeni ja nii muutus ettevõte maksejõuetuks.

Eesti üheks edukamaks iduks peetud ettevõttest lahkus 2014. aastal kogu firma senine tegevjuhtkond ehk Saksa tippteadlane Volker Dudek ja Cliftoni juht Jaak Anton ning sellest ajast alates  on Cliftoni ainus juhatuse liige Suurbritanniast pärit Jeffrey Peter Wright, kes Äripäeva esitatud küsimused vastuseta jätab.

Oma 16 tegutsemisaastaga firma reaalset müüdavat toodet välja arendada ei suutnudki.

Loe pikemalt Äripäevast.

 

 

Autor: Mari Mets, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755