Telia Company juht Johan Dennelind sai e-residendiks

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal ja Tel
Majandus- ja taristuminister Kristen Michal ja Tel

Tallinna-visiidi käigus 11. augustil kohtus Telia Company juht Johan Dennelind Eesti Vabariigi Presidendi Toomas Henrik Ilvese ja majandus- ja taristuminister Kristen Michaliga. Kohtumistel räägiti Eesti digiühiskonna arengutest ja tulevikuvaatest. Minister Michal andis Johan Dennelindile üle ka Eesti e-residentsuse.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michali sõnul on Telia juhi Johan Dennelindi hakkamine e-residendiks tunnustus e-residentsusele ja Eestile kui tulevikku vaatavale digiriigile. 

„Olen uhke, et minust sai e-resident, see programm on järjekordne näide e-Eesti tipptasemel digimajandusest. Rõhutasime tänasel kohtumisel Telia Company pikaajalist vaadet ning soovi sarnaselt varasemale jätkata investeeringute, innovatsiooni ja maailmaklassi tehnoloogiate arendamisega siinse e-ühiskonna arenguks,“ kommenteeris Johan Dennelind.

Kohtumisel käsitleti telekommunikatsioonisektori tulevikku, mille järgmiste aastate üks oodatavamaid samme on 5G projekt. "On rõõm, et Telia on otsustanud ühe esimesi testkeskkondi rajada Tallinnasse, et Eesti saaks olla taas uute tehnoloogiatega esirinnas,“  tõi Michal kohtumisest välja.

5G internet toob praegusest kordades suuremad internetikiirused ja ülikõrge töökindluse. 5G võrk on eelkõige vajalik asjade internetiks (IoT), et seadmete massilise kasvu korral jätkuks interneti kiirust ja andmemahtu kõigile. Inteli ennustuse kohaselt on aastaks 2020 internetti ühendatud 10 korda rohkem seadmeid kui täna.

Telia plaanib esimesed 5G testkeskkonnad rajada Stockholmi ja Tallinna aastaks 2018.

Johan Dennelind ja Toomas Hendrik Ilves
Johan Dennelind ja Toomas Hendrik Ilves
Dan Strömberg ja Johan Dennelind
Dan Strömberg ja Johan Dennelind

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara