Autor: Aali Lilleorg • 16. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirmad saavad osaleda Fintech 100 konkursil

Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus
Foto: Transferwise
Finantstehnoloogiaettevõtetel on võimalus kandideerida rahvusvahelisse Fintech 100 edetabelisse, kus järjestatakse sektori parimad ja innovaatilisemad ettevõtted. Konkursil saavad osaleda idufirmad üle maailma, teatas KPMG Baltics.

Fintech 100 edetabel reastab 50 end juba äriliselt tõestanud ning 50 uuemat finantstehnoloogia ettevõtet, mis paistavad silma uuenduslike ärimudelite poolest ja võiksid tugevalt mõjutada kogu finantssektorit.

Kõrgelt hinnatud nimekirja pääsemiseks tuleb ettevõte registreerida 9. septembriks 2016 veebilehel www.fintechinnovators.com või http://insights.h2.vc/#reports.

Eelmise aasta edetabelit juhtisid kindlustusteenust pakkuvad ettevõtted: esikohal oli Hiina varakindlustusfirma ZhongAn ning sellele järgnes tervisekindlust pakkuv USA ettevõte Oscar. Möödunud aasta tabelisse kuulus ka TransferWise, mis paigutus üldtabelis 46. kohale. Kokku kandideeris Fintech 100 edetabelisse enam kui 1000 ettevõtet.

“Tehnoloogiaettevõtetel võib olla märkimisväärne mõju finantsteenustele ning Fintech 100 annab ülemaailmselt võimaluse esile tõusta just neil, mis panustavad innovatsiooni ja on võimelised turule tooma uusi tooteid, teenuseid, tehnoloogiaid või ärimudeleid,” lausus KPMG Baltics OÜ nõustamisteenuste juht Hanno Lindpere.

Fintech 100 edetabeli koostab rahvusvaheline žürii, mis lähtub 50 ettevõtte reastamisel neljast kriteeriumist:

ettevõtte kogutud kapitali hulgast,kapitali kaasamise kiirusest,geograafilisest asukohast jamõjust finantssektori turuosalistele.

Samuti annab žürii subjektiivse hinnangu toote, klienditeeninduse, kliendikogemuse ja ärimudeli innovatsioonile.

Uute fintech-ettevõtete, tõusvate tähtede edetabeli koostamisel mängib rolli nn X-faktor, kuna žürii otsib peamiselt „avastamata“ idufirmasid. Žürii otsib tulevikutegijaid, värskete, revolutsiooniliste ideede ja finantssektori lahendustega ettevõtteid üle maailma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755