Autor: Aali Lilleorg • 16. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HIVdigital konkursil võistlevad 14 edasiarendamist ootavat digilahenduse ideed

Foto: Erakogu
Konkursile HIVdigital laekus tähtajaks 14 digilahenduse ideed, mis kõik on suunatud HIV valdkonna probleemide lahendamisele infotehnoloogia võimalusi kasutades. Augusti lõpus toimuvale ideede arendusmaratonile oodatakse meeskondadele täiendavalt juurde programmeerijaid, disainereid ja HIV asjatundjad.

„Teema spetsiifilisust ja puhkuste aega silmas pidades on ideekorje tulemus päris hea. Eriti positiivne on see, et ideid esitasid nii HIV valdkonna asjatundjad ise kui ka tehnoloogiaettevõtted,” kommenteeris laekunud ideid Connected Health klastri innovatsioonivaldkonna juht Kitty Kubo.

Ideekonkursi järgmiseks sammuks on 26.-28. augustil toimuv hackathon, mis on pika nädalavahetuse vältav ideede arendusmaraton meeskondade moodustamiseks ja lahenduste esmaseks prototüüpimiseks. 

„Selleks, et ideedest saaksid praktilised lahendused, vajavad meeskonnad juurde nii neid, kes suudaksid idee infotehnoloogilises mõttes teostada kui ka neid, kellele lahendusi arendatakse ehk testkasutajaid. Sellepärast kutsume hackathon’ile arendusmeeskondadega liituma programmeerijaid ja disainereid. Tiimidele on nõu andma oodatud HIV-positiivsed, arstid, õed jt. 

Hackathon lõpuks valib žürii välja suurema potentsiaaliga ideed ja teeb otsuse auhinnaraha jagamise osas. Auhinnafond on esimeses etapis kokku kuni 30 000 eurot. Rahalisele auhinnale lisandub tasuta ekspertnõu Tehnopoli kogenud mentoritelt ja konkursi korraldajate poolt kaasatud HIV valdkonna ekspertidelt.

Auhinnaraha saamise eelduseks selles etapis on lahenduse arendaja kinnitatud soov konkursi ajaraamides ideest prototüüp arendada.

„Loodame hackathon’il ideed valideeritud saada ja nende taha võimekad meeskonnad moodustada. Kui esitatud ideedest hackathon’i lõpuks 2-3 tükki järgmise arendusetapi vääriliseks osutuvad, oleme väga rahul,” avas Kitty Kubo korraldajate ootusi.

HIVdigital (hivdigital.ee) on HIV valdkonna probleemidele keskenduv digilahenduste konkurss, mille eesmärk on algatada arutelu innovatsioonivõimalustest HIV valdkonnas, innustada uuenduslike lahendusideede genereerimist ning toetada neist parimate arendamist töötavateks ja kasulikeks rakendusteks. Konkursile oli võimalus lahendusideid esitada 14. juunist kuni 14. augustini. Konkursi auhinnafond on kokku 100 000 eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755