Autor: Aali Lilleorg • 17. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bikeepi nutikas rattaparkla on nüüd avatud ka Kiievis

Foto: Bikeep
Ajujahi konkursil publiku lemmikuks valitud Bikeep püstitas Kiievi linnavalitsuse tellimusel maailma sügavaima metroojaama Arsenalna ette viiekohalise nutika jalgrattaparkla.

Bikeepi tegevjuhi Kristjan Lindi sõnul oli Kiievi linnavalitsuse peamine eesmärk tõmmata selle innovaatilise rattaparklaga eraettevõtete tähelepanu nutikale rattaparkimise lahendusele.

„Tallinnas on Bikeep nutiparklate konseptsioon end väga edukalt tõestanud ja Kiievile avaldas muljet fakt, et enamik Bikeep rattaparklaid on eraettevõtete paigaldatud. Seetõttu soovisid nad kiirelt ühte enda linna püstitada,“ selgitas Lind.

Bikeep teeb Lindi sõnul tihedat koostööd teise Eesti startupiga Barking, mis pakub uudsel viisil parkimiskohti Tallinnas. "Kuna Barking on lansseerinud ka Kiievis, saime koostöös ja nende kontakte pidi ka oma lahendust Kiievile tutvustada," rääkis Lind.

Kiievis avatud Bikeep rattaparkla on kasutatav sarnaselt Eestiski leviva Pargi&Reisi põhimõttel, kus kaugemalt saabujad läbivad suurema distantsi rongiga ja nö viimase kilomeetri jaoks kasutavad isiklikku jalgratast, mida siis vahepeal saavad turvaliselt lukustada Bikeep nutikas rattaparklas.

Kiievis avatud parkla töötab nii nagu Tallinnaski - ratta lukustamiseks peab kasutaja tegema mobiilikõne, milleks valib parklas oleva telefoninumbri, talle valitakse parkimispost, kuhu ta saab ratta lukustada ja avamiseks piisab taas helistamisest etteantud telefoninumbrile. Parkimine on selle kasutajatele tasuta.

Bikeep on 2013. aastal loodud nutikas rattaparkla lahendus, mis kasutab kõrgtugevat terast ning tarka tehnoloogiat jalgratta raami ja esiratta lukustamiseks. Ratta omanik saab lahendust kasutada mobiilikõne või RFID kaardiga ja ei pea kaasas kandma isiklikku rattalukku.

Tänaseks on kokku 6 linna, kus on paigaldatud 400 Bikeep nutikat parkimiseadet.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755