IT Kolledž alustab 4 aastat arendatava VÕSA projektiga

VÕSA projekti arendusjuht Margus Ernits
VÕSA projekti arendusjuht Margus Ernits

Eesti Infotehnoloogia Kolledž alustab uue arendusprojektiga „Virtuaalsete õpiruumide ja simulatsioonikeskkonna loomine ja juurutamine“ (VÕSA). Projekti eesmärk on luua uudne, õppetegevust toetav ja laiendav virtuaalne õpikeskkond, mis võimaldab muuta IKT õpet praktilisemaks, paindlikumaks ja õppijat toetavamaks.

„Tihti on õpe liiga teoreetiline ja õppurid ei seosta õpitut praktiliste IKT probleemidega,“ rääkis VÕSA projekti arendusjuht Margus Ernits. „Projekti käigus loome mängulise, reaalseid probleeme simuleeriva õpikeskkonna, mis muudab igava kodutöö huvitavaks ja motiveeriks õppureid rohkem pingutama,“ lisas Ernits.

Kuidas toimib?

Õppur siseneb simulatsioonikeskkonda veebisirvija abil ning satub õpiruumi, kus on virtualiseeritud e-teenused, serverid, tööjaamad, kuid ka küberkurikaelad, kes õppuri kaitstavat simulatsiooni ründavad. Õppur leiab ja lahendab probleeme ning kaitseb oma teenuseid ja süsteeme.

Simulatsioonikeskkond võimaldab õpetada nii IT süsteemide administreerimise, IT süsteemide arendamise kui ka küberturbe tehnoloogiate õppekavade õppureid.

Projekti tulemusena valmivat simulatsioonikeskkonda saavad kasutada ka teised osapooled, mis aitab suurendada koostööd ka erinevate õppeasutuste ning tööandjate vahel.

Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest. Projekt on plaani kohaselt kavas valmis saada detsembriks 2020. Eelarvemaht on projektil 332 000 eurot. 

Eesti Infotehnoloogia Kolledž on 2000. aastal loodud mittetulunduslik rakenduskõrgkool, mida haldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA). IT Kolledžis saab omandada rakendusliku kõrghariduse õppekavadel IT süsteemide administreerimine, IT süsteemide arendus, Infosüsteemide analüüs ja ingliskeelsel õppekaval Cyber Security Engineering (Küberturbe tehnoloogiad).

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara