Autor: Harry Tuul • 21. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirmade ajaloo lõpp

Harry Tuule meelest ei alga ega lõppe ajalugu idufirmadega
Foto: Raul Mee
Kuigi tehnoloogiafirmad kuulutavad ajaloo lõppu, paistab, et ajalugu alles algab, leiab Äripäeva toimetaja Harry Tuul.

Eelmise nädala arvamusfestivalil kuulsin ühe lava ääres idufirmade arutelul arvamust, et tehnoloogia ja uued lahendused muudavad maailma tundmatuseni ning tingimata palju paremaks. Enamgi, kõlas väide, et nad aitavad kaasa riikide mõju vähenemisele ja riigipiiride kadumisele. 

Jutt riikide surmast ja piiride kadumisest on pehmelt öeldes ennatlik. Vaatamata ohjeldamatule ning mõõtmatule lobitööle ja suhtekorraldusele, sekkuvad ja reguleerivad riigid üha rohkem tehnoloogiafirmade tegevust, mitte vastupidi.

Seejuures pole riikide jõuline sekkumine tehnoloogiafirmade tegevusse sugugi üdini halb. Vastupidi. Olgem ausad, tehnoloogiafirmad loovad kõigest näilist vabadust.

 

Infoturbe konverents "Kellele ma usaldan oma andmed?"toimub 13. septembril hotellis Euroopa

Konverents annab ettevõtjatele ja infoturbe valdkonnaga seotud inimestele vastused küsimustele, kuidas juhtida infoturbes edukalt riske ja oskuslikult ärikriitilise infoga ringi käia.

Tutvu programmi ja esinejatega!

Registreeru!

Facebook, Google, Uber, Booking.com ja teised üleilmsed korporatsioonid pole lihtsalt uuenduslikud ja mugavad ideed, mis lõhuvad piire ja liidavad maailma, vaid on kasvanud turuvalitsejateks, kes jälgivad oma klientide igat sammu, dikteerivad tingimusi ja sisu ning mängivad maksudega. Mida see tähendab idufirmadele?

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755