Autor: Aali Lilleorg • 23. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Scoro kaasas 1,7 miljonit

Foto: Mai Kand, Scoro värbaja
Eesti tarkvaraettevõte Scoro kaasas 1,7 miljoni eurose investeeringu riskikapitalifondidelt Inventure ja Smartcap. Investeeringus osalesid ka USA ärikiirendi Alchemist Accelerator ning ettevõtte senised osanikud.

Kaasatud kapitali kasutatakse tootearenduse kiirendamiseks ja uute integratsioonide loomiseks. Plaanis on suurendada müügi- ja klienditoe võimekust peamistel eksporditurgudel. Ettevõtte peakontor asub Tallinnas, kontorid on ka Londonis, Helsingis, Riias ja Vilniuses.

Scoro tarkvara võimaldab professionaalsete teenuste firmadel hallata kõiki ettevõtte jaoks olulisi andmeid ühes süsteemis ja kuvab otsuste tegemiseks vajalikke aruandeid reaalajas.

“On ainult aja küsimus, mil tehisintellekt ja masinõpe muudavad meie praegust töökorraldust kardinaalselt. Enamik ettevõtteid pole aga sellisteks muutusteks kaugeltki valmis, kuna nende olulised andmed on endiselt erinevate failide, meilide ja tarkvarade vahel laiali,” väljendas lootust toote edukusse Scoro kaasasutaja ja tegevjuht Fred Krieger.

Ärikiirendi Alchemist asutaja ja partner Ravi Belani: "Scoro pakub platvormi, mis aitab ettevõtetel vastu astuda uutele väljakutsetele. Võrreldes teiste ärijuhtimise rakendustega on Scoro saavutused muljetavaldavad ning oleme veendunud, et neil on veel nii mõndagi varuks."

Scoro asutasid 2013. aastal Fred Krieger, Kristina Lilleõis, Indrek Saarnak ja Priit Matiisen. Majandusaasta aruande põhjal oli ettevõtte müügitulu 2015. aastal ligi 700 000 eurot ja kesmine töötajate arv 15. 

Kes osalesid investeeringus?

Inventure on Soome riskikapitalifond, mis investeerib paljulubavatesse Põhjamaade iduettevõtetesse. Inventure’i investeerimisportfellis on teiste hulgas Wolt, Rightware ja Canatu.

Eesti investeerimisettevõte SmartCap investeerib varajase staadiumi iduettevõtetesse. Fondi investeeringute hulgas on näiteks GrabCAD, Lingvist ja Jobbatical.

Alchemist on USA ärikiirendi, mis pakub suure potentsiaaliga iduettevõtetele pooleaastast kasvuprogrammi.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755