Autor: Aali Lilleorg • 24. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merkelist saab e-resident

Foto: Raigo Pajula
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja peaminister Taavi Rõivas kinnitasid täna Tallinnas valmisolekut ja soovi Euroopa ees seisvatele probleemidele koos lahendusi otsida. Homme saab Merkelist Eesti e-resident.

Stenbocki majas toimunud ühisel pressikonverentsil toonitas Merkel üksteise kuulamise ja üksteiselt õppimise vajadust, Rõivas tunnustas omakorda Merkelit tema võtmerolli eest Euroopa Liidu lootsimisel läbi mitmete kriiside.

„Arusaam riikidena ja isiklikult minul ja liidukantsler Merkelil Euroopa tulevikust, julgeoleku tugevdamise vajalikkusest NATO idatiival, Venemaa ja Ukraina konfliktist on väga sarnased,“ rõhutas Rõivas kahe riigi häid suhteid ja vastastikust mõistmist.

„Eesti infotehnoloogiaalane nutikus ja Saksamaa tööstuslik võimsus tuleb muuta mootoriks, mis annab Euroopa majandusele hoogu,“ ütles Rõivas.

Merkel meenutas Rõivase kevadist visiiti Saksamaale, kus ta Saksa valitsuse väljasõiduistungil tutvustas ministritele Eesti e-lahendusi. Merkel möönis, et föderaalsel Saksamaal pole asju nii lihtne muuta, kuid Eestis tehtu on heaks eeskujuks.

Homme külastab kantsler Angela Merkel e-Eesti esitluskeskust, kus ta peab ka kõne sellest, kuidas Eesti IT-ala ja Saksa tööstuse koostöö võib aidata Euroopa tulevikku kujundada. Peaminister Taavi Rõivas annab Merkelile üle Eesti e-residentsuse kaardi.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755