Autorid: ITuudised.ee , Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 24. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millised on Soome IKT-spetsialistide palgad?

Foto: Pixabay
Soome statistikaameti koostatud värske palgastatistika alusel saab vaadelda, milline on sissetulek samas valdkonnas teisel pool lahte. Äripäev tõi võrdluseks kõrvale statistikaameti koostatud Eesti keskmised palgad valdkondade lõikes.

Soome kõige madalamad keskmised palgad on võrreldavad meie kõrgeimate keskmistega, kirjutab Äripäev. Näiteks Eesti kõige kõrgemini tasustatud valdkonna, finants- ja kindlustussektori, keskmine palk on enam-vähem sama suur, kui Soomes ehituse abitöölise oma.

Soome statiktikaameti koostatud värske palgastatistika andmeil on IKT-spetsialisti keskmine palk Soome lahe põhjakaldal 3050 ja IKT-tippspetsialisti oma 4844 eurot.

Eestis oli statistikaameti andmeil keskmine palk 2015. aastal info ja side valdkonnas 1724 eurot.  

Vaata kogu statistikat Äripäevast.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755