Autor: Aali Lilleorg • 25. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas soovib Eesti ja Saksa koostööst digirevolutsiooni tööstuses ja nutikaid küberlahendusi

Saksamaa kantsler Angela Merkel ja peaminister Taavi Rõivas
Foto: Raigo Pajula
Ma soovin, et teie visiidi järel tekib Eesti IT ettevõtjatel ja ekspertidel konkreetne võimalus koostööks Saksamaa partneritega, et ellu kutsuda digirevolutsioon tööstuses ja luua ühiselt nutikaid küberlahendusi, lausus peaminister Taavi Rõivas täna sündmuskeskuses SpaceX, kus tutvustati Saksamaa Liidukantsler Angela Merkelile Eesti e-edulugu.

„Meie aeg nõuab avatud ja positiivset tulevikku suunatud mõtlemist. Eesti ja Saksamaa tugevuste liitmine on suur võimalus uute väljakutsete ees seisvale Euroopale,“ rõhutas peaminister Taavi Rõivas. „Eesti infotehnoloogiline nutikus ja Saksamaa tööstuslik võimsus tuleb muuta mootoriks, mis annab kogu Euroopa majandusele uue hoo. Ma tean, et Eesti IT ettevõtjad ja eksperdid on selleks koostööks valmis.“

E-residentsus tulevase koostöö krooniks

Eestisse kahepäevasele visiidile saabunud Saksamaa Liidukantsler Angela Merkel külastas täna koos peaminister Taavi Rõivasega e-Eesti esitluskeskust ja sündmuskeskust SpaceX, kus liidukantsler pidas kõne "Digivaldkonna teerajaja Eesti ja tööstusjõud Saksamaa - kujundamas koos Euroopa tulevikku".

Tulevase koostöö krooniks andis peaminister Rõivas liidukantsler Merkelile täna sündmuskeskuses üle Eesti e-residentsuse kaardi. Angela Merkel on 11 867. e-resident.

Liidukantsleri kutsel külastas Taavi Rõivas tänavu mais Saksamaad, kus ta osales esimese välisriigi peaministrina Angela Merkeli valitsuse väljasõiduistungil Mesebergis. Peaminister esines istungil ettekandega “Kaasaegne riik ja küberturvalisus”, kus ta tutvustas Eesti e-riiki ja küberjulgeoleku alast kogemust ning korraldust.

„Ma loodan, et minu kevadise Mesebergi visiidist ja liidukantsler Merkeli Tallinna külastusest võrsub peagi konkreetne IT valdkonna koostöö Eesti ja Saksamaa vahel,“ lausus Rõivas juba oma eilsel kohtumisel liidukantsler Angela Merkelile. „Eesti IT-ettevõtjad ja eksperdid on väga huvitatud sakslastega koostööst, et leida uusi majandust elavdavaid ning meie inimeste elu lihtsustavaid lahendusi.“

Eile külastas Taavi Rõivas koos Angela Merkeliga Tallinnas NATO küberkaitsekeskust, mis oli liidukantsleri Eesti visiidi üks eesmärke. Saksamaa on Eesti järel suurim panustaja NATO küberkaitsekeskuse töösse – otsuse saada keskuse asutajaliikmeks tegi Angela Merkeli esimene valitsus. Saksamaa on ellu viimas ka olulist reformi oma küberjulgeoleku arendamisel. Muuhulgas on selle osana käivitamisel Saksamaa riiklik küberväejuhatus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755